10 maart: Wind en Warmte Tour Midwolde. Kom mee!

05 maart 2018

Groot nieuws: het Groningse Midwolde gaat starten met collectieve wind- en zonne-energie van eigen bodem. Een boer bood ruimte voor een eerste miniwindmolen en een zonnedak. En de vergunningen zijn rond. Om dit te vieren organiseert DuurZSaam Midwolde samen met Energieloket Midwolde een leuke Wind en Warmte Tour op 10 maart. Iedereen is welkom. Meld je uiterlijk 6 maart aan bij Anne Vogt

 

 

Buurkracht b9713778570z.1 20171110180107 000 g0fa4q6cv.1 0

Midwolde wil liever vandaag dan morgen van het gas af. Vandaar dat werkgroep DuurZSaam Midwolde de turbo op de plannen voor wind- en zonneprojecten heeft gezet. Ada Kruiter van de werkgroep: “De provincie staat gelukkig helemaal achter onze plannen en werkt goed mee. Het was ook niet moeilijk om geschikte locaties te vinden. En de subsidieaanvragen zijn al de deur uit. Nu nog het financiële plaatje rond maken, zodat we kunnen vertellen hoe je kunt deelnemen en wat het kost. De Wind en Warmte Tour geeft dorpsgenoten alvast een voorproefje.”

Waar gaat de Tour naartoe?

Om 9.30 uur staat de bus klaar bij de kerk. Eerste stop is het bedrijf AndersVerwarmen dat je laat zien welke alternatieven er zijn voor verwarming van ruimten en tapwater met aardgas, zoals warmtepompen en zonnecollectoren. Hier kunnen deelnemers ook het heerlijke biologische lunchpakketje nuttigen dat bij de Tour is inbegrepen. Daarna gaat de reis naar EAZ Wind, het jonge Groningse bedrijf dat de miniwindmolen voor Midwolde maakt. Onderweg naar huis vertelt Ada Kruiter alles over het collectieve wind- en zonneproject. Rond 15.00 uur zet de bus de deelnemers weer af bij de kerk.

 

Alles over de duurzame activiteiten in Midwolde vind je op de buurtpagina en op webpagina van DuurZSaam Midwolde.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?