10 en 14 juni buurtbijeenkomsten: Ommelanderwijk en Zuidwending van start met samen energie besparen

13 mei 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Als een buurt de krachten bundelt, lukt het wel om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Veendam gaan inwoners van Ommelanderwijk en Zuidwending aan de slag om in hun buurt samen energie te besparen. Op 10 en 14 juni organiseren ze buurtbijeenkomsten om inwoners over hun plannen te informeren. Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht ommelanderwijk zuidwending
Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending van start

Inwoners, Hans Wolfs, Henk de Jonge, Henk Huisman, Hans Smid en Paul Joosten, vormen samen het buurtteam en worden geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Tijdens de bijeenkomsten stellen zij zichzelf voor en vertellen ze over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurten en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen.
Buurtbijeenkomst 10 en 14 juni

Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd om mee te praten en hun vragen te stellen. Op vrijdag 10 juni kan iedereen om 19.30 uur terecht in Dorpshuis De Wending (Zuidwending 199). En op dinsdag 14 juni om 19.30 uur in Dorpshuis De Molenwiek (Houtduifstraat 12).

Samen besparen loont

Op dit moment zijn al meer dan 120 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. De buurt heeft een eigen internetpagina: buurkracht.nl/ommelanderwijk-zuidwending waar buurtbewoners zich kunnen aanmelden. Henk de Jonge “Als je je aanmeldt op buurkracht.nl/ommelanderwijk-zuidwending krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Ommelanderwijk-Zuidwending

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ommelanderwijk-Zuidwending