10 april: Energieavond over samen energie en geld besparen in Elsendorp

26 maart 2018

Met zo’n 1100 inwoners weet Elsendorp verrassend veel voor elkaar te krijgen. De inwoners zetten zich dan ook samen hard in om het dorp leefbaar te houden. Energiebesparing is hierbij een belangrijk thema. In de buurt zijn 16 woningen recent voorzien van dak-, vloer- en/of spouwmuurisolatie. Op tien daken zijn zonnepanelen gelegd. Met deze maatregelen besparen dorpsgenoten € 35.211,- per jaar. Dit scheelt per huishouden al gauw honderden euro’s op de energierekening. Energiek Elsendorp gunt nog meer bewoners dit voordeel. Op dinsdag 10 april om 20.00 uur organiseren zij in De Dompelaar (St. Janstraat 49-51) een Energieavond. Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht elsendorp
Buurkracht Elsendorp

Tijdens de avond worden verschillende energiebesparende maatregelen toegelicht. Welke maatregelen leveren het meeste op bij onze woningen? Hoe werken ze? Wat leveren ze op en wat kosten ze? Hoe zit het met de financiering, subsidies en terugverdientijd? Ligt er al een concreet aanbod? Wat zijn de ervaringen van bewoners die al maatregelen genomen hebben? Allemaal vragen die op de Energieavond aan bod komen. Er is onder andere informatie over zonnepanelen, warmtepomp, isolatie, gezamenlijke energie-inkoop, een postcoderoos en isolatieglas.

Aanmelden

Bewoners die naar de Energieavond willen komen kunnen zich aanmelden op de buurtpagina buurkracht.nl/elsendorp. Zij blijven dan meteen op de hoogte van alle acties en activiteiten in de buurt. Dat is niet verplicht maar dan weet het buurtteam met hoeveel kopjes koffie en thee ze rekening moeten houden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Henrie van Summeren per e-mail of 06-53 21 25 60 of met buurtbegeleider Wiesje van Nunen per e-mail of 06 11716357. Of kijk op www.elsendorp-online.nl en buurkracht.nl/elsendorp.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?