loopt je buurtactie nog niet zo vlot? geef niet op!

 

tips van buur Paul

De weg naar succes loopt nooit steil omhoog. Je komt altijd wel op een lastig punt. Dan is het de kunst om door te zetten. Paul Joosten en zijn team buren uit Ommelanderwijk-Zuidwending zijn daar steengoed in. Zij wonnen er zelfs een prachtig dorpsfeest met en voor hun dorpsgenoten door. Paul geeft je graag een paar tips om de moed erin te houden als je buurtactie nog niet loopt zoals je had gedacht.

geef je initiatief de tijd om te groeien

“Als jij ergens enthousiast over bent, doet nog niet meteen iedereen mee. Het helpt wel, maar houd er rekening mee dat het even kan duren. Valt het animo in je buurt voor je plan in eerste instantie wat tegen? Hang het dan niet meteen aan de wilgen, maar hou vol. Prent jezelf in dat alle beetjes helpen. En dat een handjevol enthousiastelingen uiteindelijk een hele beweging op gang kan brengen.”

herhaal, herhaal, herhaal

“Zeker als je van mensen verwacht dat ze een ergens moeite voor doen of ergens in investeren, is het goed als ze je boodschap vaker horen. Probeer dus zo veel en zo vaak mogelijk onder de aandacht te komen met je buurtactie. Lever een persbericht aan bij de buurtkrant, laat flyers en posters achter in het buurtcafé en op andere plekken waar veel mensen komen, zet een bord in je tuin – zo kan niemand ontgaan waar jij mee bezig bent.”

 

zoek steeds nieuwe invalshoeken

“Herhaling is goed, maar breng daarbij wel afwisseling aan. En wees creatief in hoe je je buren bij je doel betrekt. Wij hebben werkelijk alles uit de kast getrokken om bewoners van Ommelanderwijk-Zuidwending te betrekken bij ons doel om het tweelingdorp te verduurzamen.

Onze acties zetten we kracht bij met wandelingen door het dorp met de warmtecamera, een energieborrel, een energiemarkt, een Warmetruiendagactie in de basisschool en een avondje on-elektrisch dansen in de jongerensoos. Activiteiten voor alle leeftijden dus. Uiteindelijk is de bal echt goed aan het rollen gekomen.”

Geïnspireerd door de tips van Paul?

Kun je nog wel wat tips gebruiken om van jouw actie een doorslaand succes te maken? Lees dan alle tips van acht buren die een geslaagde buurtactie organiseerden.

 

Delen: