lieve burenacties in Coronatijd

 

Zijn we er al een beetje aan gewend? De nieuwe normaal van de laatste tijd? Dagen van binnen zitten. Alleen, met gezin of andere huisgenoten. Met juist te veel of te weinig tijd, als je bijvoorbeeld in de zorg werkt? Hoog tijd voor een beetje afleiding en liefdevol omkijken naar elkaar. Hier een paar voorbeelden die we tegenkwamen in de buurkracht-app.

wij gaan op berenjacht

De berenjacht is een groot succes in Nederland! In de buurkracht-app kwamen we dit aloude superschattige versje tegen: “Wij gaan op berenjacht. We gaan hele grote vangen. Wat een prachtige dag. Wij zijn niet bang … Doe je mee? Lekker om een wandeling te maken met het gezin, in de open lucht, nu het nog mogelijk is.” Go for it, inwoners van Gemert!

kinderopvang vraag en aanbod

Ook in de omgeving van Zwartsluis bundelen buren hun krachten in de strijd tegen Corona. “Hier brengen we vraag en aanbod voor kinderopvang bij elkaar. Op een veilige manier natuurlijk. Doe mee en stuur een bericht in de groep. Een afspraak onderling maak je via de privéberichtjes. Daar wissel je onderling telefoonnummers uit!”

actie Allemaal Buren

Hoe kun je familie en vrienden verbinden met hun dierbaren, die wel wat hulp kunnen gebruiken, maar op afstand wonen? Via de buren van die dierbaren! Dat is het idee achter de actie Allemaal Buren die in de buurkracht-app voor iedereen klaarstaat.

In meer dan 80 buurten zijn mensen al zo’n actie gestart. Weten hoe? Kijk op buurkracht.nl/allemaal-buren. Daar vind je meteen ook een lijst van alle Allemaal Burenacties in Nederland, zodat jij de buurt van jouw dierbare kunt opsnorren en zijn of haar buren direct kunt bereiken.

 

uw luisterend oor

In de omgeving van Waalwijk schrijft een buur: “Beste inwoners, gezien de situatie heden ten dage. Ben ik er voor u en om u een luisterend oor te bieden en hand en spandiensten te verrichten. Wat u vertelt is in vertrouwen.” Wat een heerlijke buur is dat.

 

boodschappenhulp

In Nijmegen is Anouk gestart met boodschappenhulp. “In deze roerige tijd zijn er genoeg mensen voor wie het nu niet lukt om boodschappen te doen. Ben je gezond en geen risicogroep? Help je buren door boodschappen voor ze te doen, uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter regel. Mooi om elkaar te helpen in deze tijd!”

Delen: