lentegevoel in de straten

 

Na een stormachtige kwakkelwinter, die meer op een hele lange herfst leek, lijkt het lentegevoel nu toch eindelijk de kop op te steken. Ook al is het nog koud, soms winderig en regenachtig … de dagen worden langer en je hoort ’s ochtends de vogels weer fluiten. De Nederlandse buren zien het zonnig in en hebben het lentegevoel al helemaal te pakken. Dat blijkt wel uit de activiteiten die ze de laatste twee weken hebben gestart.

buurt opfleuren in Vleuten

“In Vleuten zijn we een werkgroep groen gestart. Als we dit met zoveel mogelijk buren doen fleurt onze straat daar lekker van op. Niet alleen fleuren we met onze tuintjes de woningen én de straat op. We maken meteen onze straat groener, gezelliger en gezonder. De planten en bloemen in de tuintjes trekken allerlei vogels aan. Reden genoeg dus om onze straat op te fleuren.”

 

regentonnen in Amersfoort

“Zullen we met het Buurtbudget voldoende regentonnen op het binnenterrein van ons complex plaatsen, om droge tijden beter aan te kunnen?”

 

zwerfvuil opruimen in Huissen

“Vinden jullie het ook zo jammer, al dat zwerfvuil bij ons in de buurt? Daar kunnen we als buren wat aan doen. Het idee is dat we samen de buurt in gaan met vuilniszak en prikstok om het zwerfvuil op te ruimen. Vele handen maken licht werk, dus nodig vooral iedereen uit om te komen helpen. Zo maken we de buurt mooier en het is nog gezellig ook!”

 

ook zo’n leuke buurtactie starten?

Kijk dan eens in de buurkracht-app, daarin hebben we al een heleboel activiteiten voor je voorbereid. En, je krijgt er nog gratis uitnodigingen bij ook. Hoe? Kijk gauw hoe je ze kunt krijgen!

Delen: