Kleine klusjes - Comfort

Inleveren op comfort is echt niet nodig als je geld en energie wilt besparen. Sterker nog met deze kleine klusjes kun je het comfort in huis zelfs verhogen terwijl je bespaart.


Warm thuiskomen met een klokthermostaat

Een klokthermostaat kun je zo instellen dat de temperatuur in huis al comfortabel is als je opstaat of thuiskomt. En dat de cv al ruim voordat u naar bed gaat, afslaat. Comfortabel én energiebesparend: als je de thermostaat slim programmeert, levert dat geld op.

Jouw besparing: € 25,- en 70 kg CO2-uitstoot per jaar. Investering vanaf zo'n € 80,-.


Laat je cv-ketel controleren

Het is verstandig om eens per jaar of twee jaar je cv-ketel of geiser door een erkende cv-installateur te laten controleren. De installatie gaat hierdoor langer mee en je loopt minder risico op storingen en dure reparaties. Bovendien bevordert onderhoud de veiligheid en draagt het eraan bij dat de ketel goed en efficiënt werk. Dat zie je terug in je energierekening en je voelt het aan het comfort in huis.

Jouw besparing: helaas... die is echt niet uit te rekenen! Investering vanaf zo'n € 75,- per jaar.


Is jouw huis tochtvrij?

Voel je tocht maar weet je niet precies waar het vandaan komt? Pak een kaars, ga op de plek van de tocht staan en kijk vanaf welke kant de vlam wordt weggeblazen. Loop in die richting. Herhaal dit enkele keren en je vindt de tochtplek.