kennissessie

Routekaart Participatie

 

meteen aanmelden

Wegens groot succes hebben we extra kennissessies ingepland. Wees er snel bij en meld je aan!

donderdag 18 augustus van 12.00-13.30 uur
donderdag 25 augustus van 16.00-17.30 uur

(aan deelname zijn geen kosten verbonden)

waarom meedoen?

De RES en Transitie Visie Warmte zijn opgeleverd en de WUP’s krijgen vorm. De technische (on)mogelijkheden zijn geïnventariseerd en de benodigde budgetten rond gerekend. De uitdaging zit ‘m nu in de vertaling naar de uitvoeringsplannen.

Wat hierbij essentieel is, is een vruchtbare voedingsbodem waar alles kan landen: betrokken en gemotiveerde bewoners om samen met de gemeente aan de slag te gaan. Niet alles kan tegelijk. Waar begin je en in welke wijk zijn de voorwaarden aanwezig voor een succesvolle eerste stap?

Uit onze ervaring is de menselijke (inwoners)kant nog onderbelicht, terwijl juist draagvlak onder die bewoners hard nodig is. Echte participatie blijft een belangrijke rol spelen in het al dan niet van de grond krijgen en slagen van alle plannen.

De Routekaart Participatie is een bewezen aanpak die helpt. Het biedt een gemeente houvast door te tonen waar bewoners meer (of minder) dan gemiddeld openstaan om een actieve rol te spelen in de verduurzamingskwestie(s), waardoor een zo breed mogelijk draagvlak kan worden gecreëerd. En het biedt onderbouwing bij de keuze in welke wijk of buurt te beginnen.

 

programma

Na de digitale ontvangst gaan we met elkaar in op vragen als: Welke componenten kunnen in overweging genomen worden als bepaald wordt in welke buurt/wijk begonnen wordt met verduurzamen? En hoe wordt bewonersparticipatie een essentieel onderdeel van de uitvoeringsplannen?

Wil je weten welke toegevoegde waarde een Routekaart Participatie heeft voor jouw gemeente. Op dinsdag 14 juni en dinsdag 21 juni gaan Floris Baggerman en Nicole Rave graag met je in gesprek. Ben jij erbij? Meld je nu aan!

e
Deze kennissessies Routekaart Participatie zijn met name interessant voor gemeenten en waterschappen.

zo krijg je het voor elkaar

Stichting Buurkracht is een maatschappelijke organisatie die buren in heel Nederland helpt om hun buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Na zeven jaar praktische ervaring met het mobiliseren van buurtgenoten voor energiebesparing en vergroening, in meer dan 600 buurten in zo’n 150 gemeenten in Nederland, heeft Stichting Buurkracht een heldere visie over dit onderwerp ontwikkeld.