je komt de leukste buurtacties tegen in de buurkracht-app

Buren in Nederland willen werkelijk van alles samen doen. Dat blijkt wel uit de diversiteit aan buurtacties die je tegenkomt in de buurkracht-app. Het zijn leuke, nuttige, handige en verrassende acties van, voor en door de buurt. Misschien zit er ook wel iets leuks voor jou en je buren tussen?

een haakcafe

Gezelligheid is ook een veelvoorkomend thema in de buurkracht-app. Zo riep Fokje uit Boelenslaan (Friesland) haar dorpsgenoten op om in het lokale café te komen haken.

 

gezamenlijke sondering

Een bijzondere vraag van Dirk uit Beilen (Drenthe). Hij wil een gezamenlijke sondering van kavels in zijn wijk uitvoeren. Want, hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het wordt. En er lijkt flink animo voor.

moestuin in de buurt

Marjan uit Sneek (Friesland) informeert haar buurtgenoten over de buurtmoestuin. Elke maandagavond kunnen ze komen helpen. Je kunt er wieden, water geven en oogsten, of leren hoe je gemakkelijk moestuiniert. Gereedschap is aanwezig. Wie wil er nou niet zo’n wekelijks zen-moment?

 

auto delen

Dick uit Amsterdam (Noord-Holland) onderzoekt bij zijn buren of er interesse is om één of meerdere auto’s te gaan delen. Parkeren in de hoofdstad is ‘een dingetje’ en samen doen kan flink schelen.

 

samen doen kan flink schelen”

 

sedum dakbedekking

Piet uit Gemert (Noord-Brabant) roept zijn buurtgenoten op om hun platte daken samen te bedekken met sedum. Want, hiermee zorg je voor groen, wateropslag, isolatie tegen de zon en het vasthouden van warmte. Het waterschap biedt 30% korting, mits meerdere buurtgenoten meedoen.

 

veiligere brug voor fietsers

Tom uit Den Bosch (Noord-Brabant) vestigt de aandacht op een brug in zijn wijk. De helling is als fietser niet te nemen, zeker als je moet wachten voor een passerende auto. Hij is van plan dit aan te kaarten bij de gemeente en zegt: “Hoe meer mensen dit ook vinden, des te sterker staan we bij de gemeente om het te veranderen”.

burendag organiseren

Veel buren zijn alweer bezig met de aankomende Burendag van 28 september. Zo ook Sandra uit Wamel (Gelderland). Zij memoreert het succes van het voorgaande jaar en stelt haar buurtbewoners voor er dit jaar een bbq aan toe te voegen. Ze helpt graag mee met de organisatie.

 

jouw idee

Ook je buren op de been brengen om je buurt schoner, mooier, groener of leuker te maken? Download de app en maak jouw eigen buurtactie aan.

Delen: