je buurtactie delen via social media, 5 redenen

 

tips van buur Hans

 

Veel mensen denken: “Als ik iets in mijn buurt wil doen, dan bel ik toch gewoon aan bij mijn buurtgenoten?” Dat moet je ook zeker doen, want een praatje is de allerbeste manier om je buren te enthousiasmeren en je idee samen voor elkaar te krijgen. Maar… het inzetten van sociale media zoals Facebook en Twitter legt je ook geen windeieren.

Hans Overbeeke, actief in het buurtteam in De Moeren, geeft in een paar woorden maar liefst vijf redenen om je buurtactie via sociale media te delen. “Het kost best veel inspanning om de ‘buurkracht’ in onze wijk levend te houden. Door meer mensen in een grotere context te laten zien wat we doen, krijgen we extra belangstelling en support. Ook zijn we gewoon trots op wat we doen en willen we anderen inspireren.”

reden 1: je motiveert meer buurtgenoten

“Het zijn vaak dezelfde mensen die meedoen met activiteiten in de buurt. Je weet ze te vinden via je eigen netwerk, op straat, bij het schoolplein, in de winkel. Door de sociale kanalen in te zetten bereik je ineens ook ‘de buitenwereld’. Zo wek je extra belangstelling voor je idee, wat binnen je buurt ook weer motiverend kan werken.” Hoe waardevol is dat!

reden 2: je bent heel snel zichtbaar

“Zodra je je bericht hebt geplaatst, is je idee voor iedereen zichtbaar. Het kost misschien 10 minuutjes. En dat is in drukke tijden altijd een mooi voordeel.”

 

reden 3: je inspireert anderen

“Door je eigen actie te plaatsen, breng je anderen op een idee. Zij ‘liken’ je bericht, delen het met anderen of doen er zelf iets mee. En gebruik je handige hashtags, dan komen heel veel mensen je buurtactie tegen. Je maakt er de wereld een stukje mooier mee.”

 

reden 4: je toont je betrokkenheid en trots

“Je kunt sociale media ook wel vergelijken met de ouderwetse zeepkist. Je klimt erop en verkondigt je wens of plan voor de buurt. Zo weten de mensen dat je staat voor je actie en dat het je serieus is. En je mag ook best laten zien dat je trots bent op wat je doet.”

 

reden 5: je kunt mensen publiekelijk bedanken

“Er zijn vaak mensen of instanties die een handje meehelpen om je buurtactie voor elkaar te krijgen. Via de sociale kanalen kun je ze publiekelijk credits geven. Dat wordt altijd gewaardeerd.”

 

Geïnspireerd door de tips van Hans?

Delen: