inspiratie

buurkracht in heel Nederland

Loop over straat en je ziet het. Buren die elkaar een helpende hand toesteken. Hun krachten bundelen en zo samen werken aan een betere buurt. Kleine én grote ideeën werden snel uitgevoerd. Met je buren sta je sterker. Laat je inspireren door hun ideeën en ga ook aan de slag. Gebruik je buurkracht!

deze buren gingen je voor

verkeersborden maken

Almere

Als je wil dat de kinderen in de buurt fijn en veilig buiten kunnen spelen, dan regel je dat toch gewoon zelf. Met zelf gemaakte verkeersborden bijvoorbeeld. Leuk om samen te doen en zo gepiept.

tips van buren

heel Nederland

Heb jij een idee om je buurt mooier, groener of gezelliger te maken? Leuk! Deze buren uit alle hoeken van ons land helpen je graag met een paar handige tips om dat voor elkaar te krijgen!

meer groen

Vries

Van een groene buurt wordt je blij. “Dat alleen al is reden genoeg om voor meer groen te gaan. En als je het samen doet, is het ook nog goed voor de binding in de buurt” zegt buur Hilke.

de app in actie

in de app

In de buurkracht-app starten buren dagelijks nieuwe activiteiten. Laat je inspireren door deze acties. Wil gewoon gezellig doen, de buurt veiliger maken of een duurzame wijk? Het kan allemaal!

buurtAED

Zwartsluis

Binnen 24 uur genoeg geld ophalen voor een AED voor de buurt. Het kan! Deze buren boksten het samen voor elkaar. Met hun enthousiasme en met behulp van de buurkracht-app.

aardgasvrij

‘s-Hertogenbosch

Je woning van het gas af. Hoe doe je dat? Wat komt daarvoor in de plaats? Deze buren in ‘s-Hertogenbosch werken aan een plan voor de buurt met hulp van Buurkracht en de vaart zit er goed in!

tijd voor je eigen EnergyParty

EnergyParty

Nuenen

Je hoeft niet per se iets te vieren te hebben om het gezellig te maken. Dat bleek wel tijdens de eerste EnergyParty’s in Nuenen. Een feest om met je buren te ontdekken hoe je kunt besparen op je energierekening.

minder afval

Groningen

Heb jij je ooit verbaasd over hoeveel verpakkingsmateriaal er om je boodschappen zit? Deze buren in Meerstad ook. Die verbazing zetten ze om in actie: door elkaar te informeren en inspireren.

al 40 jaar!

Den Haag

Het is niets nieuws, buurkracht. Samen vegen, het groen verzorgen, een straatfeest organiseren, in Den Haag doen ze het al heel lang. Wat zij kunnen, kan jij ook!

Kun je geen genoeg krijgen van deze verhalen? Gelukkig zijn er nog veel meer succesverhalen en tips van buren uit heel Nederland!

aan de slag!

Wat kan er beter in jouw buurt? Gebruik je buurkracht en maak ook jouw buurt mooier, groener, veiliger en gezelliger. En dat in slechts drie stappen. Supersimpel én superleuk.

 

het begint met een goed idee

Elk idee is een goed idee. Zolang je er maar iets mee doet.

​verzamel buren

Deel je activiteit en maak je buren enthousiast. Bel bij ze aan, e-mail de buurt of deel je idee heel gemakkelijk via de buurkracht-app.

​bundel je krachten en voer het samen uit!

Nu gaat het leuke deel beginnen. Met jullie buurkracht boksen jij en je buren het voor elkaar.