Selecteer een pagina

inspiratie

buurkracht in heel Nederland

Loop over straat en je ziet het. Buren die elkaar een helpende hand toesteken. Hun krachten bundelen en zo samen werken aan een betere buurt. Kleine én grote ideeën werden snel uitgevoerd. Met je buren sta je sterker. Laat je inspireren door hun ideeën en ga ook aan de slag. Gebruik je buurkracht!

deze buren gingen je voor

bloemetjes buiten zetten

Haarlem

Een straat vol bloemen en groen. Dat leek de Haarlemse Anouk wel wat. En ze was niet alleen. De buurt ging aan de slag met bloembakken, boomspiegels en geveltuinen. Er kwam zelfs steun van de gemeente.

tips van buur Janneke

Dalfsen

Heb jij een idee om je buurt mooier, groener of gezelliger te maken? Leuk! Buren verzamelen die ook steentje willen bijdragen, kan een uitdaging zijn. Janneke heeft een paar handige tips om dat voor elkaar te krijgen!

dorpswinkel

Sauwerd-Wetsinge en Adorp

De plaatselijke supermarkt dicht? Wat nu? Deze buren staken hun handen uit de mouwen en starten een eigen broodboetiek. En daar bleef het niet bij. Nu draaien ze samen een dorpswinkel annex duurzaam dorpseethuis.

brainstormen

Breda

Deze buren uit Breda waren het eens: zij wonen in een fijne wijk. Toch hadden veel buren goede ideeën voor de buurt. Met een brainstormavond maakten ze een vliegende start.

buurtAED

Zwartsluis

Binnen 24 uur genoeg geld ophalen voor een AED voor de buurt. Het kan! Deze buren boksten het samen voor elkaar. Met hun enthousiasme en met behulp van de buurkracht-app.

aardgasvrij

‘s-Hertogenbosch

Je woning van het gas af. Hoe doe je dat? Wat komt daarvoor in de plaats? Deze buren in ‘s-Hertogenbosch werken aan een plan voor de buurt met hulp van Buurkracht en de vaart zit er goed in!

daken versieren

Dalfsen

Deze buren zagen het voor zich: meer daken in hun dorp met zonnepanelen. Goed voor de portemonnee en het milieu. Met een ludieke actie wisten ze de interesse van andere buren te wekken.

minder afval

Groningen

Heb jij je ooit verbaasd over de hoeveelheid verpakkingsmaterialen om je boodschappen? Deze buren in Meerstad ook. Die verbazing zetten ze om in actie: door elkaar te informeren en inspireren.

de app in actie

in de app

In de buurkracht-app starten bijna dagelijks nieuwe activiteiten. Laat je inspireren door deze acties. Wil je naar buiten, gewoon gezellig doen, de buurt veiliger maken of een duurzame wijk? Het kan allemaal!

rij mee

Midwolde

Je hebt een auto nodig, maar niet elke dag. De buren in Midwolde hebben de oplossing: een deelauto! Samen met de lokale autodealer kwam er een heus wagenparkje. Voor elk wat wils.

parkliefde

Eindhoven

Het park in Meerhoven is het groene hart van de buurt. Buren plukken er zelfs eten. Maar het is geven en nemen. Daarom organiseren de buren regelmatig activiteiten om aan het park terug te geven.

fladderen

Peize

Minder vlinders door beter geïsoleerde huizen. Daar vonden deze buren een oplossing voor. Op een gezellige middag maakten ze samen nieuwe verblijven voor de vlinders.

Behoefte aan nog meer inspiratie? Lees dan meer succesverhalen en tips van buren uit heel Nederland.

aan de slag!

Wat kan er beter in jouw buurt? Gebruik je buurkracht en maak ook jouw buurt mooier, groener, veiliger en gezelliger. En dat in slechts drie stappen. Supersimpel én superleuk.

 

het begint met een goed idee

Elk idee is een goed idee. Zolang je er maar iets mee doet.

​verzamel buren

Deel je activiteit en maak je buren enthousiast. Bel bij ze aan, e-mail de buurt of deel je idee heel gemakkelijk via de buurkracht-app.

​bundel je krachten en voer het samen uit!

Nu gaat het leuke deel beginnen. Met jullie buurkracht boksen jij en je buren het voor elkaar.