Hoe werkt het

Allemaal leuk en aardig, die buurkracht, maar hoe werkt dat nu? En is er ook buurkracht in mijn buurt? Jazeker is die er! Doe nu mee en je ziet meteen of er al activiteiten bij jou in de buurt zijn. En zo niet, ook geen probleem, dan begin jij toch? Dat kan heel eenvoudig, met de onderstaande 4 stappen.

het park opknappen
verkeerssituaties verbeteren
zonnepanelen installeren
1

Het begint met een goed idee

Idee van jou, idee van mij, idee van ons allebei… toch? In elke buurt leven er wel ideeën hoe de buurt leuker, groener, veiliger of gezelliger kan. Maar een goed idee is slechts het begin. Het komt pas tot leven als je er samen mee aan de slag gaat.

2

Maak een activiteit

Staat jouw geniale idee er nog niet tussen? Maak er dan snel zelf werk van. Of beter gezegd, maak er een activiteit van! Met slechts een paar kliks in de buurkracht-app wordt jouw idee een activiteit. Je geeft je idee een naam en vertelt kort wat de bedoeling is, en klaar! Oh nee, wacht, bijna...

3

Deel de activiteit
met je buren

Zonder buren geen buurkracht. Dus vergeet niet je activiteit te verspreiden in de buurt. Wederom, supersimpel met de buurkracht-app. "Ook als de buren de app (nog) niet hebben, kun je aan de slag" dat vinden we beter. Whatsapp, Facebook, SMS, e-mail… of loop gewoon even binnen, je buren zijn immers nooit ver weg.

4

Het is begonnen

Zo gauw je genoeg buren verzameld hebt voor jouw activiteit, gaat het beginnen! Zo gauw de eerste stap is gezet zul je zien dat de buurkracht de rest doet. Kleine ideeën worden groot! Gluur maar eens bij deze buren en zie wat zij bereikten.