het is elke dag Burendag

 

Afgelopen Burendag was weer een blakende smeltkroes van prachtige initiatieven van, voor en door buren overal in het land. Zelfs de koning zette zijn beste buurbeentje voor, met een bezoekje aan de Utrechtse Geuzenwijk. We zagen ook mooie Burendagacties in de buurkracht-app voorbij komen en vroegen de organisatoren hoe het is geweest.

Peter uit Nijmegen

Wat hebben jullie gedaan?

Wij hebben een barbecue met muziek georganiseerd.

Was het leuk?

We hebben een hele geslaagde dag gehad! Het was gezellig en ’s avonds was het gelukkig heel erg super weer. Dit is voor herhaling vatbaar! Volgend jaar weer.

 

Bianca uit Kampen

Wat hebben jullie gedaan?

Wij gingen voor een gezellige bijeenkomst voor een deel van de binnenstad.

Was het leuk?

Wij hebben een hele leuke Burendag gehad bij mij op kantoor, met zo’n 25 buren. We zaten heerlijk droog. Met de sponsoring van Albert Heijn en bakker Smit in de omgeving hadden we koffie, thee en ranja met lekkere koekjes en snoepjes. En er waren leuke ontmoetingen!

Je buren kennen en samen zorgen voor je buren vinden we heel belangrijk hier. En het samen veilig houden in de straat. Wij wonen in de binnenstad en hebben dus ook iets meer rumoer in de stad ;-). Daarom trekken we samen op. Wij maken naast de buurkracht-app gebruik van de preventie Whatsapp en zo weten we wat er in onze woonomgeving plaatsvindt. En we hebben een kort lijntje met de politie.

Wendy uit Deventer

Wat hebben jullie gedaan?

Wij hebben een buurtfeestje rond de kerk en bij het buurtcafé geregeld.

Was het leuk?

De regen gooide wel roet in het eten. Daarom hebben we het feestje met de muziek naar binnen verplaatst. We waren uiteindelijk met een klein groepje, maar dat maakte niet uit. Het was heel erg gezellig.

Is Burendag ook iets voor jouw buurt? Of heb je een ander idee voor je buurt? Download de buurkracht-app.

Delen: