Help elkaar fit de coronatijd door

En daar zijn we weer. Thuis. Niet vanwege ijzel, regens of sneeuw, maar vanwege Corona. Terwijl we graag naar het werk gaan, op bezoek bij familie en vrienden of samen sporten op de club, zitten we vooral veel stil. Hoog tijd voor wat vitamine BB: bewegen in de buurt.

Let op: de Coronaregels verschillen van tijd tot tijd. Soms mag je met twee mensen naar buiten zoals in de eerste helft van november, soms met iets grotere groepjes. Denk goed aan je gezondheid en maak het ondertussen gezellig.

krijten op de stoep fleurig en gezellig

1 samen wandelen

Kan jij ook zo blij worden van een wandeling? Maar komt het er vaak niet van? Spreek wat met je buren af, elke week een uurtje ofzo. Dan is de eerste stap al gezet. Natuurlijk wel netjes afstand houden, maar buiten is zo lekker als je eenmaal buiten bent!

Henk uit Beek en Donk houdt van een wandeling en een bakkie. Daarom dacht hij: dat combineren we gewoon. Superleuk om vaker te doen. Hij riep zijn buren op om mee te doen via de buurkracht-app:

“Laten we af en toe een bakkie met elkaar als buren doen. Gewoon voor de gezelligheid. Buiten als de zon schijnt of binnen als het Corona-veilig is. Meld je van tevoren even aan, dan prikken we een datum en dan weten we hoeveel mensen er meedoen. Klik op de knop ‘ik doe mee’ en je telt mee!

Iets leuks regelen voor je buurt?

Kijk in de buurkracht-app en je komt allerlei kant-en-klare activiteiten tegen. Met een paar klikken start je ze. Je vindt ze hier: https://app.buurkracht.nl/#/activity-templates als je een buurkracht-app account hebt. En er is nog meer leuks te bedenken.

2 samen fietsen

Naast wandelen is fietsen de meest in het oog springende trend van het moment. Een groot plezier met wat kinderen uit de buurt of lekker buffelen met wat sportieve types de weilanden of bossen door.

3 work-out

Even aanbellen bij elkaar en je bent op weg. Een beetje rennen en een paar oefeningen, het is supergezond en gezellig. Zo kom je elkaar nog eens tegen! Na de work-out samen uitpuffen op een bankje, met genoeg afstand! En niet te veel buren verzamelen. Dat kan later wel weer.

Delen: