hart-verwarmende coronahulp en acties voor je buurt

 

Het Corona-virus raakt ons in het hart. Het zet ons zomaar op afstand van onze families, vrienden en buren… En dat terwijl je elkaar nu harder nodig hebt dan ooit. Gelukkig zijn er veel mensen die zich door niets laten tegenhouden en klaar staan voor een ander. We zien de meest hartverwarmende Coronahulp en buurtacties voorbijkomen. Kijk maar.

 

in de buurkracht-app: coronakring Eys

“Omdat we de komende tijd als buurt op elkaar aangewezen zijn, vraag ik iedereen om mee te doen in de Coronakring. Er is veel animo om elkaar te helpen. Heb je behoefte aan een oppas, iemand die een boodschap doet of eten verzorgt, wil je aanspraak of zoek je iemand die even controleert of het goed gaat met je ouders … gooi het in de groep. We zijn er voor elkaar.”

Coronakring Eys

bekijk de activiteit

 

in de krant: hulptroepen

In de rubriek Hulptroepen van de Volkskrant lees je over mensen die hulp geven en mensen die het krijgen. Over bijvoorbeeld Richard, ICT-er, die laptops repareert en weggeeft aan mensen die in isolement zitten. Over Luca (12) en Bram (10), die een kook-, boodschappen- en uitlaatdienst voor hun buurtgenoten runnen. En over Mique (67), ze heeft onder andere astma en diabetes, die volop hulp aangeboden krijgt van vrienden uit de straat. “Lief, maar ik heb er nog geen gebruik van hoeven maken!”

 

in de brievenbus: de buurvrouw helpt

Buurkrachtmedewerkster Suzanne vond een lief handgeschreven briefje op haar deurmat: “Lieve buren, in deze turbulente tijden bied ik graag de helpende hand aan wie dat kan gebruiken. Wilt of kunt u op dit moment niet naar buiten? Ik help u graag met het doen van boodschappen, uitlaten van uw hond, het ophalen van medicatie of iets anders. Lieve groet, uw buurvrouw.”

 

in buurkracht-app: kinderopvang vraag-aanbod

Cees startte deze buurtactie: “Hier willen we vraag en aanbod in Zwartsluis en omgeving bundelen in de strijd tegen Corona. Meld je bij ons aan en plaats een berichtje met je gewenste opvang-vraag (dag/tijd) óf juist je mogelijke hulpaanbod. Een afspraak onderling kun je in deze app ook maken.”

 

op Twitter: opzoomeren en soep van de buren

Dit is maar een kleine greep uit al het moois dat er in Nederland gebeurt. Zie jij nog meer gave voorbeelden of originele acties die buren doen voor elkaar? Laat het ons weten via onze social media kanalen en misschien krijgt jouw voorbeeld hier ook een plekje. Zo brengen we elkaar op ideeën over hoe we er nu voor elkaar kunnen zijn.

Delen is lief. Laten we samen nog meer mensen inspireren om een beetje op elkaar te letten in deze tijd.

Delen: