guerilla-acties en andere coole ideeën voor de buurt

 

Waarom eindeloos overleggen met allerlei instanties over kleine maar fijne verbeteringen in je buurt? Of waarom zou je met die ene buurt-ergernis blijven zitten? Soms kun je beter de stoute schoenen aantrekken en er gewoon iets aan doen. Snel, over night of quick & dirty, zullen we maar zeggen. En sommigen nemen dat laatste zelfs heel letterlijk. Gespot in de buurkracht-app en daarbuiten!

vlaggetjes in hondenpoep steken

In Loosdrecht waren drie buurtbewoners het onlangs zat. Ze maakten vlaggetjes met daarop ‘mijn baasje ruimt op!’ en staken ze in de hondendrollen in de buurt. Dat was natuurlijk meteen het gesprek van de dag. Knappe buur die zijn hondenpoep daar nu nog laat rondslingeren.

 

nachtelijke guerilla-actie bloemetjes buiten zetten

In heel veel gemeenten is het toegestaan om boomspiegels, dat is die vrije ruimte rondom een boom op straat, op te fleuren met bloemetjes. Dus wat let je? Verras jezelf en de buurt eens door de boomspiegels ’s nachts om te toveren tot weelderige tuintjes. Zeker weten dat de buurt je dankbaar zal zijn.

geef een buur een knuffel

Het is echt gebeurd: een oudere vrouw vroeg aan een buurtgenoot van verderop hoe het met hem ging. Het bleek niet zo goed te gaan, want er was net een nabij familielid overleden. Gaf die vrouw hem een zoen. “Wat een lieve mensen wonen er bij mij in de buurt,” twitterde hij. Dus mensen, kijk om je heen en vraag eens hoe het met iemand gaat. En vergeet die knuffel niet!

 

koken in het park

Gespot in de buurkracht-app! Samen eten verbroedert. Dus is het lekker weer? Verzamel wat buurtbewoners en ga dineren in het park. In IJsselstein is zo zelfs een wijkrestaurant in een wijktuin ontstaan, waar je twee keer per maand bij kan aanhaken.

 

schilderingen voor de buurt maken

Niet overal zomaar toegestaan, maar wel een superleuke manier om samen je buurt op te fleuren: schilder een buurtkunstwerk op een saaie blinde muur. Of maak vrolijke eigen verkeersborden om automobilisten langzamer te laten rijden en schilder spelletjes op de straat.

 

Ook je buren op de been brengen om je buurt schoner, mooier, groener of leuker te maken?
Download de app en maak jouw eigen buurtactie aan.

Delen: