GroenWebinar met Masterclass

actieve bewoners in uw gemeente vinden

Een groene leefomgeving is aantrekkelijk, draagt bij aan de biodiversiteit en is een antwoord op het klimaatadaptatie-vraagstuk. Stichting Buurkracht activeert binnen een paar weken een groot aantal ‘buurkrachtige’ inwoners in uw gemeente die zelf aan de slag gaan met het vergroenen van hun leefomgeving.

succesvol beproefd: GroenWebinar met Masterclass

Met slechts enkele afstemmingsmomenten regelen wij voor u het GroenWebinar met aansluitend de Masterclass. De combinatie van beide vormt een snelle, eenvoudige en met succes beproefde online methode om gemotiveerde en actieve bewoners te vinden.

  • we geven een GroenWebinar voor rond de 200 inwoners gevolgd door een Masterclass, in combinatie met gerichte buurtbegeleiding
  • we faciliteren een activerende campagne voor zo’n 10.000 inwoners
  • u leert een groep van rond de 10 gemotiveerde burgers kennen, mét concrete plannen voor vergroenen voor en met hun buurt

dit is een GroenWebinar

In een online setting komen deelnemers te weten hoe ze zelf heel eenvoudig eerste stappen in een groene(re) richting zetten. Hierbij staan 10 praktische tips over het vergroenen van de eigen en/of openbare buitenruimte centraal. Deelnemers doen zo ideeën op hoe ze voor weinig geld hun leefomgeving groener kunnen maken en horen daarnaast hoe de gemeente ondersteunt. Ruimte voor het beantwoorden van vragen is er eveneens. Het GroenWebinar heeft een laagdrempelig karakter, bedoeld om mensen – ook degene zonder groene vingers – te enthousiasmeren voor groen en te laten inzien dat vergroenen leuk is en een stuk minder ingewikkeld dan misschien wel gedacht.

voor wie de smaak te pakken heeft: Masterclass

Voor deelnemers die nog meer willen dan tien tips, organiseert Stichting Buurkracht vervolgens een interactieve online masterclass. In deze masterclass delen we kennis, inzichten en ervaringen uit meer dan 600 Buurkrachtbuurten om mensen te helpen met elkaar actief te worden in hun eigen buurt. Ook delen deelnemers hun eerste groenideeën voor de buurt en zetten we elkaar eerste stapjes hoe die ideeën realiteit te maken. De masterclass laat inzien wat de voordelen zijn om sámen op te trekken en hoe dat eruit kan zien als het gaat om vergroenen. Door bijvoorbeeld gezamenlijk een plantsoen aan te pakken of door collectief voor groene daken te gaan.

maak kennis met burgers met concrete vergroeningsplannen

De sleutel tot succes is het vinden van actieve burgers, die hun buurt meenemen. En ze te begeleiden van plan naar actie, met een helder proces en krachtige communicatie in de buurt. Met onze inzet bereikt u actieve inwoners met concrete vergroeningsplannen, die zij samen met hun buurtgenoten willen realiseren.

laat uw inzet beter renderen

Wij wijzen de deelnemers op de mogelijkheden en regelingen die er zijn in uw gemeente. Dit kan dé opstap zijn naar langdurigere vergroeningsactiviteiten onder bewoners en bijdragen aan een groene, aantrekkelijke en klimaatbestendige gemeente.

meer informatie

Stichting Buurkracht heeft al sinds 2013 ervaring opgebouwd met het activeren van buurtbewoners. In zo’n 600 buurten in meer dan 100 gemeenten hebben inwoners hun ‘buurkracht’ ingezet. U bereikt ons via 085 065 7661 en support@buurkracht.nl. Stichting Buurkracht is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk die gelooft in de kracht van buren om hun straat, buurt of wijk mooier, veiliger, duurzamer en groener te maken.