goede voornemens? pak ze op met je buren!

 

De tijd rond de feestdagen en het nieuwe jaar is dé aangewezen periode om iets met je goede voornemens en andere mooie ideeën te doen. En dat zien we terug in de buurkracht-app. Buren gaan aan de slag met hun groene, sportieve, culinaire, hartverwarmende of literaire voornemens. Laat je inspireren door de acties van deze buren! Houd rekening met de geldende Corona maatregelen want deze veranderen van tijd tot tijd.

kerst- en nieuwjaarskaarten maken

Bente uit Bussum nodigt de buurt uit om samen te knutselen aan Kerst- en nieuwjaarskaarten. Want hoe leuk is het om een echte kaart in de brievenbus te krijgen, en dan ook nog eens eentje die zelfgemaakt is? De hele buurt is welkom.

diner brengen naar ouderen in de buurt

We hebben meerdere acties in de app gespot om tijdens de feestdagen te koken voor ouderen in de buurt. Zo zagen we dat de Engelentafel daar zelfs een website voor heeft. Dus als je nog iets wilt betekenen, de komende dagen…

samen sporten

Heb jij ook het goede voornemen om in het nieuwe jaar meer te wandelen, wekelijks wat krachtoefeningen te doen of een renclubje op te richten? Doe dan wat Raymond uit Westerkwartier ook deed: verzamel nu alvast wat buurtgenoten in de buurkracht-app en je bent er helemaal klaar voor zodra er weer samen gesport mag worden. En het is natuurlijk ondertussen leuk om elkaar te challenges te geven en oefeningen of parcours te delen.

bollen planten

Menso uit Amsterdam heeft een geveltuintje voor de deur. Hij nodigt de straatgenoten uit om daar, net als hij, alvast bollen in te planten voor het voorjaar. Hij is bereid om voor iedereen in te kopen en de kosten met een tikkie te verdelen. Op naar een fleurig 2021!

Ook je buren op de been brengen om je buurt beter, groener of gezelliger te maken? Download de app en maak jouw eigen buurtactie aan.

Delen: