Energie besparen in huis? Je zou zeggen dat mensen wel genoeg aan hun hoofd hebben, in deze coronatijd. Maar, uit bewonersenquêtes in Deventer en Veldhoven blijkt dat veel mensen de corona-crisis als kans zien om werk te maken van het verlagen van die stijgende energierekening (resp. 64% en 85%). Hoog tijd dus, om actie te ondernemen. 
“Voortreffelijk webinar!” H.W. Roelofs, Deventer
Met een EnergyWebinar
Mensen verwachten hogere energierekeningen, maar willen klimaat juist helpen. Maar liefst 72% (Deventer) en 57% (Veldhoven) van de ondervraagden verwacht een stijging van de energierekening met meer dan € 100,- per jaar. En respectievelijk 69% en 71% van de respondenten vindt het heel belangrijk om het klimaat een handje te helpen door juist die rekening omlaag te brengen. Genoeg reden om de handen uit de mouwen te steken. Dat blijkt wel uit de hoge online opkomst bij de EnergyWebinars in de beide gemeenten.
“Een zeer informatief programma en niet commercieel, top.” Frans Schoofs, Veldhoven
Lage drempel, hoge waardering: hier valt winst te halen

Een EnergyWebinar is een online college over energiebesparing in huis, waarbij de deelnemers vragen kunnen stellen en hun ideeën kunnen delen. Centraal staan 10 slimme tips voor een comfortabel huis met lagere energielasten. Via deze laagdrempelige aanpak wordt de deelnemer meegenomen langs het ‘waarom’ van energie besparen naar de eye opener van de avond: de PartyChart. Opgeteld kunnen deelnemers tot honderden euro’s besparen als ze de tips thuis concreet invulling geven.

PartyChart met schokeffect

De door EnergyParty ontwikkelde PartyChart maakt via een slimme omrekening het verbruik van gas en elektriciteit door huishoudens onderling vergelijkbaar. Groot of klein, alleen wonend of met een gezin. In het webinar worden voorbeelden gegeven, zoals van een huishouden dat ruim ondergemiddeld stroom verbruikt, maar ver boven het gemiddelde uitschiet op gasverbruik. Vergelijkingen als deze maken indruk op de deelnemers.
“Kan ik die chart ook voor mezelf invullen?” Mark de Wals, Deventer
Grote aantallen mensen bereiken
Stichting Buurkracht maakt de komende maanden werk van de EnergyWebinars. Voor februari en maart staan al zo’n 20 webinars gepland. Wilt u meer over EnergyWebinars (of de persoonlijkere online EnergyParty’s) voor uw gemeente weten, neem dan contact op met ons op via patricia@buurkracht.nl.
Delen: