In Nuenen zijn de eerste EnergyParty’s gehouden. Jos Habraken, ambtenaar Duurzaamheid bij de gemeente, fungeerde als gastheer van zijn EnergyParty. Net als bij de andere party, spraken ook hier buurt- en dorpsgenoten in een informele setting met elkaar over energie besparen, werden er tips uitgewisseld en plannen met elkaar gemaakt. Ook zijn er allerlei nieuwe contacten ontstaan om elkaar te helpen met energiebesparingen. Alle aanwezigen zijn van plan om op de korte termijn energie besparende maatregelen te nemen.

“Het was heel waardevol om zelf een EnergyParty mee te maken. Niet alleen om zo zelf het feestje te ervaren dat nog veel meer Nuenenaren de komende tijd meemaken, maar ook omdat ik tot heel nuttige inzichten ben gekomen over mijn eigen energieverbruik. Binnenkort ga ik tochtstrips plaatsen en ik ga me verder verdiepen in zonnepanelen,” aldus Jos Habraken, ambtenaar Duurzaamheid en gastheer van een EnergyParty.

Nieuwe inzichten
“Ik vond de EnergyParty heel plezierig én heel informatief. De bijeenkomst heeft ook mijn ideeën om mijn huis verder te verduurzamen versterkt. Ik heb al zonnepanelen en een regenton en let op mijn verbruik, maar wil graag nog meer stappen zetten. Zo loop ik al een aantal jaren met het idee rond om het dak te isoleren – daar ga ik me nu eens echt serieus op oriënteren. De EnergyParty heeft ook mijn beeld van zonnecollectoren positief beïnvloed; die leveren misschien meer op dan ik dacht,” aldus Arend Jan Klinkhamer, deelnemer aan de EnergyParty.

Dit is een EnergyParty
Tijdens een (online) EnergyParty bekijken 6 a 8 deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden aan de hand van speciale kaarten. Een professionele gespreksleider begeleidt de avond. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders behoefte en mogelijkheden. De ervaring leert dat de meeste mensen ook daadwerkelijk tot actie overgaan.

Door heel het land
Deventer, Meierijstad, Hollands Kroon, Den Bosch. Door heel het land en jaarrond vinden er EnergyParty’s plaats. En sinds kort hebben we ook een variant voor wie de eigen omgeving letterlijk wil vergroenen, de GroenParty’s!

Delen: