Buurkracht gaat kieren dichten

in samenwerking met de Energiebespaarcoalitie

Buurkracht gaat samen met Buurkrachtteams – actieve bewoners die zich in en voor een buurt inzetten starten met de actie kieren dichten. Buurkracht heeft deze actie geïnitieerd vanuit haar rol in de Energiebespaarcoalitie die onder meer mensen aanmoedigt versneld met energiebesparing aan de slag te laten gaan. De Buurkrachtteams en enthousiaste initiatiefnemers gaan tussen nu en maart 2023 van start met de kieren dichten-actie. Zij brengen op eigen wijze de actie onder de aandacht in de buurt.

samen meer bereiken

De leden van vijftien buurtteams spelen een sleutelrol in de actie kieren dichten. Zij gaan (opnieuw) hun achterban optrommelen, enthousiasmeren en ondersteunen bij het isoleren van woningen.

De leden gaan inventariseren aan welke maatregelen en behorende isolerende materialen vooral behoefte is en ook brengen ze in kaart welke bewoners een actieve rol willen spelen bij de vervolgstappen van de actie.

impact maken

Na het inventariseren, vormen de Buurkrachtteams zogenaamde fixteams. Deze fixteams gaan, eventueel met ondersteuning van een energiecoach, langs buren die hulp nodig hebben bij het isoleren. De gemeente levert de benodigde materialen. Kenmerkend voor de actie is het laagdrempelige karakter; iedereen kan eraan meedoen, ook de huishoudens met een kleinere beurs. Met de kieren dichtenactie vergroot Buurkracht niet alleen de bewustwording onder buurtbewoners, maar zorgt het met de uitvoering van de isolatieactie ook voor daadwerkelijke impact.

doe je mee?

Ben jij zelf een actieve buurtbewoner die graag wil starten met de actie kieren dichten? We nemen graag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Laat je je gegevens achter?

Energiebespaarcoalitie
ben je buurtteamlid van een bestaand buurtteam?

 

 

blijf op de hoogte

We zullen regelmatig verslag doen van de voortgang. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan op de volgende manieren:

nieuws