energie-besparing in Oss!

 

Wil je wonen in een lekker comfortabel huis met lagere energielasten? De gemeente Oss biedt ondersteuning aan inwoners die aan de slag willen met het verduurzamen van hun huis.

buurkracht

Inkoop spouwmuur-, vloer- en dakisolatie en HR++ glas:
Wil je isoleren of dubbel glas? Het Buurkrachtteam Ussen Loovelt heeft al voor een aantrekkelijk aanbod gezorgd bij twee bedrijven in Nijmegen en Heesch. Alle inwoners van Oss krijgen tot en met maart 2021 maar liefst 17,5 % korting op glas- en 20% korting op dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Duits Isolatie in Nijmegen voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie: 024 373 47 11. Voor glas en kozijnen kun je terecht bij Langenhuizen uit Heesch: 0412 45 24 44.

Bij vragen, kun je direct een mail sturen naar buurkracht.ussen.loovelt@gmail.com of ga naar www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender/isoleer-je-huis.

Zon op je Dak
Wil je zonnepanelen, maar vind je de aankoop lastig? Heb je geen tijd om je hierin te verdiepen? Of heb je het budget er niet voor? Met het project Zon op je dak biedt de gemeente Oss een oplossing.

Bekijk de mogelijkheden op www.zonopjedak.nu en vul je postcode en huisnummer in. Daarna kijken we of je dak geschikt is en geven we advies over het aantal zonnepanelen voor je dak. Je ontvangt een aanbod op maat. Eigen geld is niet nodig, je kunt eventueel een lening aangaan met een lage rente van 0,5%.

Adviesgesprekken
Heb je nog meer vragen over het besparen van energie? Dan kun je terecht bij ons energieloket Brabant Woont Slim. Het loket is onafhankelijk, deskundig en helpt je naar een energiezuinige(re) woning. Brabant Woont slim doet dat op meerdere manieren:

  1. Weet je wat je wilt doen, maar nog niet precies hoe je dat het beste kunt doen? Plan dan een afspraak met het energieloket van Brabant Woont Slim voor een spreekuur. Dit kan online en in het gemeentehuis.
  2. Wil je een compleet plan om met je woning zoveel mogelijk energie te besparen? Met het Slim Wonen Advieskomt er een adviseur bij je thuis. Na het bezoek krijg je in een adviesrapport de stappen te zien waarmee je je woning zo duurzaam mogelijk maakt. Een afspraak maak je online.

 

Over Stichting Buurkracht

Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en deze website vol inspiratie. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet, bijvoorbeeld in de wijk Ussen Loovelt.

Delen: