persbericht
49 aanvragen uit Groningen en Friesland ingediend

ECoop doet flinke gooi naar nieuwe SCE-regeling

ECoop, zonnedakexperts met roots in de noordelijke provincies en sinds 2020 onderdeel van Stichting Buurkracht, heeft gisteren met en namens Groningse en Friese coöperaties voor maar liefst 49 projecten een aanvraag ingediend voor de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). De aanvragen hebben een waarde van in totaal 7,5 miljoen euro. Het gros van de 49 aanvragen betreft kleinschalige energieopwekprojecten, zoals collectieve zonnedaken op schuren en agrarische gebouwen. De SCE-regeling vervangt de Postcoderoosregeling. Sinds gisteren kan er aanspraak worden gemaakt op de 92 miljoen euro die dit jaar in de SCE-pot zit.

“Er is met het team hard gewerkt alle SCE-aanvragen op de eerste dag van de openstelling in te dienen. Nu is het wachten op de toekenning. Zodra die er is, gaan we met alle betrokken dakeigenaren en energiecoöperaties verder aan de slag om collectieve zonnedaken te realiseren. Zodat veel mensen uit de omgeving van de zonnedaken binnenkort genieten van de opgewekte groene energie. Mochten de subsidieaanvragen worden toegekend, dan betekent dat bovendien dat de projecten voor 100 procent in eigendom komen van lokale energiecoöperaties,” aldus Klaas Bijlsma, projectleider ECoop/Stichting Buurkracht.

Ben jij dakeigenaar of een energiecoöperatie en overweeg je ook een zonnedak? Neem dan contact met ons op! Zie ook Stichtingbuurkracht.nl/zonnedak

 

Delen: