dit gebeurt er in Nederland

 

we zullen dóórgaan

 

De meesten onder ons hebben er wel genoeg van. Ouders met kinderen thuis, grootouders die alleen zitten, zorgmedewerkers die nog steeds moeten aanpoten, ondernemers die noodgedwongen stilzitten, laat staan de mensen die ziek zijn of zelfs dierbaren hebben verloren. Om de boel een beetje op te vrolijken, gingen we op zoek naar wat lichtpuntjes. En we vonden ze in overvloed. Wat een prachtige en ontroerende initiatieven.

buurkinderen delen chocolade

Gerard Kolkman twitterde over hoe zijn moeder en haar buren werden verrast met chocolade door de buurkinderen:

bloemen voor de straat

Murja twitterde over hoe zij totaal onverwacht door haar buren in het zonnetje werd gezet met fleurige bloemen:

het is 17.00 uur: de buurvrouw vertelt

Gespot in het NRC.

Ineens dacht de Utrechtse Ankie Hoyer aan het verhaal van Frederick de muis, die geen eten verzamelde voor de winter, maar zonnestralen, kleuren en woorden in zich opnam om later uit te kunnen delen. Ze dacht: dát verhaal kan ik vertellen aan de buurtkinderen. Op afstand.

En zo geschiedde. Ze zette drie stoelen op de stoep en een bord in de voortuin: ‘Stoepverhalen 17.00’.

Bij het laatste stoepverhaal kwamen maar liefst veertien kinderen van vier tot acht jaar luisteren, op zelf meegebrachte stoeltjes en krukjes.

 

samen je buur opbeuren

Esther hoorde dat iemand uit de buurt haar man was verloren. Tijd om haar buur een hart onder de riem te steken! Ze riep de buurt op om mee te doen. Dat werd een groot succes.

pizza’s voor de buurt

Geert combineerde het aangename met het zorgzame. In zijn tuin staat een zelfgemaakte pizza-oven, waarin hij regelmatig pizza bakt. Hij besloot dat voor zijn hele buurt te doen!

meer hartverwarmende verhalen?

Wil je meer van dit soort hartverwarmende verhalen lezen? Of juist delen? We verzamelen verhalen van mensen, van buren, die mooie dingen in hun buurt meemaken. En we verspreiden ze via Twitter en Facebook. Om elkaar op te vrolijken, te inspireren en te waarderen. Want buren, daar worden we nou eenmaal blij van.

Delen: