Selecteer een pagina

de buitenpepers

samen richting een aardgasvrije Buitenpepers

In 2050 moet elk huishouden in Nederland van het gas af zijn. Dat klinkt ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Buurtbewoners van de Buitenpepers onderzoeken, in samenwerking met Buurkracht en de gemeente ‘s-Hertogenbosch, wat er nodig is ter voorbereiding op aardgasvrij. Zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Samen kijken we naar de technische en financiële mogelijkheden in de buurt en wat er nodig is per type woning. Zo ontstaat er een buurtplan opgesteld door bewoners voor bewoners. Daarna weten we precies wat we nu al samen aan kunnen pakken!

Het Buitenpepers buurtplan 2020

Op 28 november 2019 reikte het meedenkteam van de Buitenpepers in café-restaurant D’n Boerderij het Buurtplan 2020 uit aan bewoners van de elf straten in deze buurt. Ook Michael Urlings en Monique Jansen van de afdeling Economie en Energie van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch waren erbij en ontvingen het Buurtplan 2020.

Buurtplan dóór de bewoners
Het meedenkteam van dertig buurtbewoners werkte van juni tot en met november aan de ideeën en voorstellen voor dit plan, met ondersteuning van Buurkracht. Het team voerde verschillende overleggen en bijeenkomsten met bewoners in deze periode en ontving veel reacties. Maar liefst 125 bewoners vulden de enquête in over het energiezuinig maken van je woning én het aardgasvrij maken van de buurt. Alle reacties van bewoners nam het meedenkteam zoveel mogelijk mee in het uiteindelijke Buurtplan. Hierin staan suggesties voor wat bewoners al op korte termijn (eerste helft 2020) kunnen doen om sámen hun woningen door isoleren energiezuiniger te maken.

Startschot en stimulans!
Dit Buurtplan is voor de bewoners van de Buitenpepers, de gemeente en andere belangstellenden. Want we zijn niet de enige buurt in ’s-Hertogenbosch met ambities voor een energiezuinige en aardgasvrije buurt. Dit plan is voor de Buitenpepers het startschot en een stimulans om onze buurt (nog meer) duurzaam, leefbaar en actief te maken! Dat is nu op papier gezet én gaan we ook doén!

 

WoonConnect

Je kunt nu aan de slag met WoonConnect! Daarmee krijg je inzicht in welke duurzaamheidsmaatregelen er mogelijk zijn in jouw huis, wat dit kost en hoeveel je daarmee bespaart.

Voor WoonConnect heb jij een digitale sleutel (inlogcode) nodig. Heb jij deze nog niet of heb je vragen over het invullen van WoonConnect? Mail dan naar het meedenkteam (energiegroepbuitenpepers@gmail.com). Zij reiken de inlogcode uit en helpen je graag met je vragen.

Meer weten over WoonConnect.

 

wat kun je verwachten?

Elke maand komen je buurtgenoten (het meedenkteam) bij elkaar. En op de buurtbijeenkomsten geven zij een terugkoppeling aan jullie over hun bevindingen. In het procesoverzicht zie je precies waar je zit in het proces.

 

wat kun jij doen?

  • Blijf je graag op de hoogte? Check met regelmaat deze webpagina en de buurkracht-app.
  • Kom ook naar de buurtbijeenkomsten, krijg een update van het meedenkteam en stel al je vragen.
  • Geef je mening in de buurkracht-app via de link naar de bewonerspanelvraag.

 

bijeenkomsten en meedenksessies

voor iedereen
buurtbijeenkomsten

Vanaf 20.00 uur
13 juni 2019 presentatie en vragen en antwoorden

5 september 2019

7 november 2019

28 november 2019

 

voor meedenkteam
meedenksessies

Om 19.30 uur

27 juni 2019 meedenkteamsessie

22 augustus 2019 meedenkteamsessie

16 september 2019 meedenkteamsessie

1 oktober 2019 meedenkteamsessie

23 oktober 2019

14 november