Communicatiemiddelen voor je buurt

Als jouw buurt een Buurkrachtbuurt is, helpt Buurkracht je met de promotie om je buurt te enthousiasmeren. Want hoe meer mensen afweten van jouw plannen, hoe groter de kans dat mensen mee willen doen en hoe meer er bespaard wordt. Daarnaast biedt Buurkracht ook middelen die de betrokkenheid onder al bestaande deelnemers versterken. Hieronder een greep uit ons aanbod.

Je eigen buurtpagina

Elke buurt krijgt een eigen buurtpagina, waarop het buurtteam zich presenteert, de lopende acties te zien zijn en het laatste nieuws te bekijken is. Buurtbewoners kunnen zich ook inschrijven via deze pagina.

Iedereen persoonlijke pagina

Iedere buurtbewoner die zich aanmeldt krijgt ook een persoonlijke Buurkrachtpagina. Deze geeft inzicht geeft in ieders eigen energieverbruik, ook in vergelijking met de buurt. En dat inzicht helpt enorm bij de keuze voor energiebesparende maatregelen.

Pers

Als je een Buurkrachtbuurt bent gestart of je hebt een mooi resultaat geboekt, dan schrijft Buurkracht een persbericht of artikel voor je buurt. Door dat bericht naar redacties van relevante media te sturen, wordt het misschien wel opgepakt en weten ineens veel mensen af van jouw nieuwtje. En motiveert het ze óók tot actie over te gaan.

Buurtbijeenkomsten

Bijeenkomsten heel geschikt om bijvoorbeeld je buurt te informeren over de besparingskansen in de buurt of als je concrete acties wil presenteren. Buurkracht helpt je daarbij. Je kunt er leveranciers bij uitnodigen die hun aanbod toelichten en materialen laten zien. En het is vaak ook gewoon gezellig. Je kunt je ook heel goed delen via een nieuwjaarsborrel, buurtbarbecue, kennisquiz of zomerfeest. Wij helpen en adviseren je graag.

Gadgets, energiefietsen, jaarboeken, Spelen met Energiepakketten

Wij hebben allerlei energiegadgets waar Buurkrachtbuurten gebruik van kunnen maken. Denk aan knijpkatjes, om uit te delen op buurtbijeenkomsten. En onze energiefietsen en jaarboeken zijn goede ‘conversation pieces’ om een meer inhoudelijk gesprek aan te gaan met een geïnteresseerde. De Spelen met Energiepakketten zijn juist ideaal om het bewustzijn bij kinderen op een speelse manier aan te wakkeren.

Ben je al enthousiast geworden? Zo kun je een eigen buurt starten.