vrijdag 15 oktober:

Climate Miles maakt tussenstop bij grootste groene dakenproject in Deventer

Op vrijdag 15 oktober fungeert Deventer als tussenstop voor de Climate Miles. Deelnemers van deze meerdaagse klimaatwandeling brengen onder begeleiding van initiatiefnemer Marjan Minnesma van Urgenda een bezoek aan Zandweerd. In deze wijk hebben bewoners het voortouw genomen om gezamenlijk hun daken te vergroenen. Stichting Buurkracht en de Ulebelt hebben het buurtteam van de wijk begeleid bij hun groene plannen. Met succes: wat als een kleine actie begon is uitgemond in het grootse groene dakenproject van de gemeente. Deelnemers aan de Climate Miles bekijken op vrijdag 15 oktober tussen 16.15 en 17.10 uur de groene daken in Zandweerd en spreken met de bewoners die voor dit enorme resultaat hebben gezorgd. Iedereen is van harte welkom ook aanwezig te zijn.

Frank Lieuwen namen het buurtteam: “Het spreekt voor zich dat we enorm trots zijn dat de groene daken in Zandweerd deel uitmaken van deze Climate Miles. We vertellen er graag over en hopen dat we hiermee ook andere mensen aanzetten het heft in eigen hand te nemen. Gewoon doen, alle beetjes helpen om je eigen omgeving te verduurzamen!”

De eerste groene daken liggen er inmiddels. In totaal komt er Zandweerd ongeveer 700 m2 groen oppervlak bij. Daarmee is dit het grootste groenedakenproject van de stad, en mogelijk van de provincie.

Climate Miles: stappen naar een duurzamere aarde
De Climate Miles is een initiatief van Marjan Minnesma van Urgenda. Met de Climate Miles roept de organisatie op in actie te komen tegen klimaatverandering en maatregelen te nemen om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties. De Climate Miles vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 30 oktober, in aanloop naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties COP26 in Glasgow. Op de route van Groningen naar Glasgow worden er inspirerende initiatieven bezocht. Iedereen mag (een gedeelte) meelopen.

Lees hier meer over het Groene dakenproject in Zandweerd

Delen: