Op de hoogte blijven van de acties van jouw buurtgenoten? Meld je aan. Het is simpel, gratis en vrijblijvend.

56 buren

doen mee!

56 buren

doen mee!

Berichten uit de buurt

Bekijk alle berichten

Caspar Roelofs

Beste mensen! Wij zijn inmiddels met Wielders isolatie verder gegaan, we zullen een bodemisolatie en spouwmuurisolatie laten uitvoeren. Belangrijke tip: er is nu subsidie beschikbaar vanuit de overheid als je twee of meer isolaties laat uitvoeren, zie https://mijn.rvo.nl/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-particulieren

Peter Oterdoom

-Het bedrijf Wieldersisolatie zal de komende tijd contacten gaan leggen met diegenen die hun belangstelling voor spouwmuurisolatie kenbaar gemaakt hebben. Het bedrijf zal opnames maken en offertes uitbrengen. Nieuwe belangstellenden kunnen zich steeds opgeven, naar verwachting zullen er steeds kleine series woningen worden geïsoleerd.
-Spouwmuurisolatie heeft ten opzichte van andere energiemaatregelen als voordeel dat de relatief geringe investering snel terugverdient kan worden. Bovendien helpt de overheid met mogelijkheden voor een energiebespaarlening. Aanvragen kunnen worden gedaan via www.energiebespaarlening.nl.
Vaak zijn de termijnen voor rente (nu 2,6%) en aflossing van de lening op te brengen met de verminderde kosten voor energie door de energiebesparing.
-Wielders deed aan het Van Brakelplein een eerste pilot van een benedenwoning en twee bovenwoningen. Wellicht kunnen we daar al van te horen krijgen hoe de isolatie bevalt. We zullen eens navraag doen bij de bewoners.
-Energiebesparingsmaatregelen nemen is niet alleen goed voor besparing. Het draagt ook zeer bij aan comfort, aan waardebehoud van de woning (denk aan de verplichte label bij verkoop) en natuurlijk is minder CO2 uitstoot en minder Gronings gasgebruik hoogst actueel!

Image

Buurkracht website 4
"Samen energie besparen"
Jullie buurtteamLees meer over ons