Sauwerd-Wetsinge

“Stap voor stap naar een energieneutraal dorp”

Meld je ook aan

Sauwerd-Wetsinge

69 buurtbewoners doen al mee, jij ook?

In Sauwerd-Wetsinge kijken we naar de toekomst. Hoe willen we dat ons dorp zich ontwikkelt? Vanuit de vereniging Dorpsbelangen hebben we verschillende thema’s aangewezen die sterk leven. Een daarvan is duurzaamheid en energie. Wij, Bart van der Kolk, Els Fink, Geert Mollema, Wridzer Datema en Alfred Huinder, nemen het voortouw om daar in Sauwerd-Wetsinge mee aan de slag te gaan. Op basis van wat bewoners willen en wat er kan. Zo hopen we ons dorp stap voor stap te verduurzamen en liefst energieneutraal te maken. Doe je mee? Meld je dan vrijblijvend aan om op de hoogte te blijven.

Lees meer in onze flyer.

Onze 5 acties

  • Aanbod van bedrijven energie avond
  • Gratis warmtebeeld geeft inzicht of woning warmte lekt
  • Inzicht in je gas en stroomverbruik? Dat kan nu heel makkelijk
  • Rondleiding bij Karel en Irma Scheepstra
  • Samen gezamenlijk energieopwekken

Ook een gratis warmtebeeld van je woning?

Warmte verdwijnt uit het huis via de voordeur, de ramen,  muren, vloeren of via het dak. Bij een professioneel geïsoleerd huis gebeurt dat minder snel. Je gebruikt minder energie om je huis ‘op temperatuur’ te houden. Voor een ongeïsoleerd huis betekent het dat er gemiddeld 80% meer energie nodig is voor verwarming. Bij een eengezinswoning betekent dit al gauw € 1.700,- meer op je energierekening. De werkgroep Energie biedt dorpsgenoten uit Sauwerd, Wetsinge en Adorp een gratis warmtebeeld aan. Van 1 t/m 30 november gaan we in de buurt kijken hoe het met de isolatie van onze huizen is. We hebben een warmtecamera van Buurkracht te leen en daarmee maken wij gratis warmtebeelden. Wil jij een gratis warmtebeeld van je woning? Meld je dan aan op deze buurtpagina of log in op jouw account.  

Buurkracht 150202 warmtebeeld

Kan ik meedoen met Buurkracht?

Kijk hier of jouw buurt al meedoet of meld je aan bij je buurt.
Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?