Op de hoogte blijven van de acties van jouw buurtgenoten? Meld je aan. Het is simpel, gratis en vrijblijvend.

9 buren

doen mee!

2.716 euro

per jaar bespaard

2 huishoudens

gecompenseerd voor hun CO2 uitstoot

13.579 kWh stroom

per jaar bespaard

9 buren

doen mee!

Is de meter slim of ben jij slim?

Weet jij wat je energieverbruik is? Waarom blijft het energieverbruik doorlopen in de nacht? Wat is die piek in de ochtend? Zodra je inzicht hebt in je energie kun je zien waar je verbruik uit bestaat en kun je daar actie op ondernemen. Wie is nou eigenlijk slim? Maak een account aan op onze buurtpagina of log in en vraag nu gratis de slimme meter aan!

Heb jij al een slimme meter, maar nog geen inzicht in je energieverbruik? Vraag dan je persoonlijke code aan. Meld je aan, ga naar Profiel en Slimme meter en klik op ‘Een nieuwe persoonlijke code aanvragen’. Binnen enkele dagen ontvang je deze per post. 

 

Slimme meter actie
Buurkracht grafiek stroomverbruik

Berichten uit de buurt

Bekijk alle berichten

Jan Schreurs

Buurkracht huis-assessment Reewoude 3-10-2017
Vandaag kwam Marloes Bosman van NIBAG (https://nibag.nl/voorthuis/voor-u/) voor een inspectie van een woonhuis in Reewoude. Zij maakt een analyse van wat gedaan kan worden om dit huis meer duurzaam (lees energiebesparend) te maken, wat dat kost en wat het opbrengt. Dit wordt o.a. op 15 november besproken op een buurtbijeenkomst om de buurtbewoners te informeren wat er ook voor hun huizen allemaal gedaan kan worden in termen van duurzame besparingen.

Image

Jan Schreurs

Welkom bij Buurkracht Reewoude
Toen we eerder dit jaar begonnen met de plannen voor het opzetten van collectief voor het stimuleren van duurzaamheid in Roerdalen was er die presentatie over Buurkracht. Het leek me een initiatief wat goed past in ons doel om Roerdalen duurzamer te maken, maar ook passend bij ideeen over onze eigen buurt in sociaal opzicht. We kunnen veel van elkaar leren en samen meer bereiken; niet alleen voor wat betreft energie besparen en groen opwekken. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de 'beurs' en voor de samenhang van onze Reewoude buurt. Inmiddels is ook het collectief Duurzaam Roerdalen opgericht en kijkt nu naar wat Buurkracht voor ons en Roerdalen kan betekenen (www.duurzaamroerdalen.nl) . Reewoude is het eerste buurtschap in Roerdalen wat met Buurkracht begint. Ik hoop dat de rest van Roerdalen snel volgt.