Berichten in deze buurt

Marly en Elbert den Boer

Beste iedereen, afgelopen dinsdag zijn we wederom bij elkaar gekomen om de vorderingen te bespreken. We hebben inmiddels drie leveranciers van zonnepanelen over de vloer gehad en we vragen er nog 1. Ook is er meer duidelijkheid over de financiering. Misschien dat er mensen zijn die in de voorkamer hun radiator willen vervangen door een grotere. Veel raamrubbers zijn inmiddels versleten of de rek is eruit vanwege het gegeven dat ze overgeverfd zijn. Ook wordt gekeken naar sedum op een deel van het platte dak. Dinsdag 2 oktober willen we weer een energiecafé organiseren dus zet die datum vast in je agenda. Tot de volgende keer.

Marly en Elbert den Boer

Beste allen, helaas moet ik melden dat 2 oktober niet doorgaat vanwege organisatorische problemen. Dat betekent niet dat er niets gebeurd. Ik heb zelf inmiddels vier leveranciers benaderd en de offertes vergeleken met behulp van Buurkracht. Ik wil nog een paar dingen weten maar dan kom ik vanzelf wel bij jullie langs om te vragen of je mee wil doen. Bij 8/9 panelen moet je rekening houden met een investering van plus minus €6000,- maar daar krijg je je BTW weer op terug. Let op dat een duurzaamheidslening natuurlijk ook mogelijk is. Ik probeer via de gemeente een groensubsidie te krijgen om ons plein ook te verduurzamen. Het zal je niet verbazen dat ik nog steeds geen bericht terug heb. Verder bieden Frans en ik ons aan als senior klusteam. We vragen €15,- per uur + materiaal maar dan krijg je ook twee goddelijke lichamen. Ik hou jullie op de hoogte. groetjes Elbert

Marly en Elbert den Boer

Beste iedereen, tijdens de vakantie hebben we niet stil gezeten. Voor 2 oktober, 2e Energie café, zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Inmiddels heb ik een Buurtscan ontvangen en die wil ik met jullie delen. Er is wel wat leeswerk maar het rapport geeft een prima inzage in ons verbruik. Wil je dit rapport ontvangen dan stuur even een mailtje: xcatchel123@kpnmail.nl Verder wil ik jullie attenderen op de volgende site:https://www.greenchoice.nl/sedumdaken Wij gaan dat sowieso doen maar misschien vinden andere dit ook een goed idee? Als Greenchoice jouw energieleverancier krijg ook nog eens 10% korting. Wij plaatsen de sedum op het platte gedeelte op de 1e verdieping.

Image

Roger Leenhouts

Jammer, wij kunnen 2 oktober niet. Wij zijn met vakantie in het buitenland. Succes!

Marly en Elbert den Boer

Na een hele tijd bijna niets gedaan te hebben zijn we onlangs weer begonnen met het voorbereiden van een nieuw initiatief. Op dit moment zijn we bezig om te onderzoeken hoe het precies zit met zonnepanelen(we benaderen meerde partijen), zonneboilers, financiering en subsidies. Wie een tip heeft of hele goede ervaringen heeft gehoord van vrienden en/of kennissen; let us know!

groetjes

Marly en Elbert

Marly en Elbert den Boer

Beste allen, aanstaande woensdag 18 oktober is er weer een bijeenkomst van alleen de werkgroep. Heb je misschien een agendapunt of opmerking die we mee moeten nemen.....mail 1 van ons.

Marly en Elbert den Boer

Beste allen,

Inmiddels hebben we bij 1 woning de kruipruimte bekeken en wat blijkt..........de ventilatieroosters zijn over het algemeen geblokkeerd door de isolatie die is aangebracht. Mocht je willen weten hoe je ze open krijgt dan kun je 1 van ons aanspreken. Als iemand ECHT fysiek niet in staat is om het zelf te doen dan willen de mannen van het team eventueel wel helpen.

Oh ja.........kunnen jullie je naam zichtbaar maken? Is wel zo gezellig om te weten wie ons bericht leest en zo kunnen we ook namen leren! Please........do it!

Marly en Elbert den Boer

Verslag van Buurkracht 22 augustus 2017
Punten op de agenda:
1. Kruipruimte
2. Automatische ventilatie
3. Verbeteren/vervangen daken
4. Pleinfeest

1. Tijdens de vergadering gesproken over de kruipruimte. Sommige bewoners hebben vocht/stankoverlast. De ventilatie van de kruipruimte is veelal niet voldoende of niet bestaand. Besloten is om met een groep te kijken hoe dit aangepakt kan worden en de bestaande ventilatiegaten open gemaakt kunnen worden en om de meterkast beter te isoleren. Gekeken wordt naar de tijdsinvestering en de te maken kosten t.b.v materialen om de ventilatie/isolatie op orde te krijgen. Bewoners die fysiek zelf niet in staat zijn om deze aanpassingen zelf uit te voeren kunnen tegen een kleine vergoeding(hoeveel?) een beroep doen op de groep. Er zal een werkwijze geschreven worden voor de doe het zelvers inclusief benodigdheden. Actie: Jeroen, Frans, Peter, Joost en Elbert.
2. Voor de automatische ventilatie is het energiezuiniger om de oude ventilatiekast te vervangen. Allereerst gebruiken de gelijkstroomventilatoren heel veel minder energie dan de oude wisselstroom ventilatoren. Wel 80% minder. Een Itho CVE Ecofan heeft een rustverbruik van ongeveer 3 Watt. Ook als de ventilator in een hogere stand wordt gezet blijft het verbruik meer dan de helft lager t.o.v. een wisselstroomventilator. Verder vergen ze door de toepassing van nieuwe materialen en technieken ook minder onderhoud en gaan langer mee. Bewoners die dat willen kunnen tegen een kleine vergoeding(hoeveel?) een beroep doen op de groep voor advies of hulp.
3. De meeste daken van onze huizen zijn aan verbetering toe. De dakpannen hebben de maximale levensduur wel bereikt. Het kan nog 10 jaar goed gaan maar het kan ook fout gaan. We zijn druk bezig om de beste aanpak te bekijken. Sommige van ons willen zonnepanelen maar dan moet eerst het dak in orde zijn. We hebben inmiddels 1 offerte binnen maar we kijken nog naar andere opties. Actie: Frans en Elbert gaan zich daar mee bezig houden.
4. Het idee om een pleinfeest te organiseren wordt nieuw leven ingeblazen. Heel lang geleden was het laatste feest. Het heeft ook een sociale functie want veel bewoners kennen elkaar van gezicht maar niet van naam. Tegelijkertijd kunnen we de aanwezigen wederom attend maken op de site van onze Buurkracht. Streefdatum is 23 september. Actie: Marly.

Verder moeten we nog even kijken hoe we de kosten van materialen gaan verrekenen voor die bewoners die onze hulp vragen. Gemaakte kosten verhalen op de bewoner?
Stofmaskers: Jeroen Handschoenen: Marly Purspuit en overalls: Frans?
Bouwlamp: Ellen

Notulen: Elbert

Joost Joormann

Interessant: Langer comfortabel thuis in uw duurzaam huis.

http://www.limburg.nl/duurzaamthuis?utm_source=Nieuwsbrief+gemeente+Maastricht&utm_campaign=b0a0b1c70a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_07_28&utm_medium=email&utm_term=0_555d72d20f-b0a0b1c70a-75483885

Buurkracht foto 1
“Als we onze krachten bundelen, kunnen we ook scherpe offertes krijgen”
Jullie buurtteamLees meer over ons