Berichten in deze buurt

Marly en Elbert den Boer

12 bewoners hebben meegedaan en allen waren tevreden over de service. Mocht iemand deze dienst nog willen dan moet je je aanmelden bij Frans of Elbert. We hebben zeker een paar goede tips kunnen geven bij de deelnemers. Ook op gebied van energiebesparing kon er nog wat gewonnen worden.

groet

Frans en Elbert

Marly en Elbert den Boer

Na een hele tijd bijna niets gedaan te hebben zijn we onlangs weer begonnen met het voorbereiden van een nieuw initiatief. Op dit moment zijn we bezig om te onderzoeken hoe het precies zit met zonnepanelen(we benaderen meerde partijen), zonneboilers, financiering en subsidies. Wie een tip heeft of hele goede ervaringen heeft gehoord van vrienden en/of kennissen; let us know!

groetjes

Marly en Elbert

Marly en Elbert den Boer

Beste allen, aanstaande woensdag 18 oktober is er weer een bijeenkomst van alleen de werkgroep. Heb je misschien een agendapunt of opmerking die we mee moeten nemen.....mail 1 van ons.

Marly en Elbert den Boer

Beste allen,

Inmiddels hebben we bij 1 woning de kruipruimte bekeken en wat blijkt..........de ventilatieroosters zijn over het algemeen geblokkeerd door de isolatie die is aangebracht. Mocht je willen weten hoe je ze open krijgt dan kun je 1 van ons aanspreken. Als iemand ECHT fysiek niet in staat is om het zelf te doen dan willen de mannen van het team eventueel wel helpen.

Oh ja.........kunnen jullie je naam zichtbaar maken? Is wel zo gezellig om te weten wie ons bericht leest en zo kunnen we ook namen leren! Please........do it!

Marly en Elbert den Boer

Verslag van Buurkracht 22 augustus 2017
Punten op de agenda:
1. Kruipruimte
2. Automatische ventilatie
3. Verbeteren/vervangen daken
4. Pleinfeest

1. Tijdens de vergadering gesproken over de kruipruimte. Sommige bewoners hebben vocht/stankoverlast. De ventilatie van de kruipruimte is veelal niet voldoende of niet bestaand. Besloten is om met een groep te kijken hoe dit aangepakt kan worden en de bestaande ventilatiegaten open gemaakt kunnen worden en om de meterkast beter te isoleren. Gekeken wordt naar de tijdsinvestering en de te maken kosten t.b.v materialen om de ventilatie/isolatie op orde te krijgen. Bewoners die fysiek zelf niet in staat zijn om deze aanpassingen zelf uit te voeren kunnen tegen een kleine vergoeding(hoeveel?) een beroep doen op de groep. Er zal een werkwijze geschreven worden voor de doe het zelvers inclusief benodigdheden. Actie: Jeroen, Frans, Peter, Joost en Elbert.
2. Voor de automatische ventilatie is het energiezuiniger om de oude ventilatiekast te vervangen. Allereerst gebruiken de gelijkstroomventilatoren heel veel minder energie dan de oude wisselstroom ventilatoren. Wel 80% minder. Een Itho CVE Ecofan heeft een rustverbruik van ongeveer 3 Watt. Ook als de ventilator in een hogere stand wordt gezet blijft het verbruik meer dan de helft lager t.o.v. een wisselstroomventilator. Verder vergen ze door de toepassing van nieuwe materialen en technieken ook minder onderhoud en gaan langer mee. Bewoners die dat willen kunnen tegen een kleine vergoeding(hoeveel?) een beroep doen op de groep voor advies of hulp.
3. De meeste daken van onze huizen zijn aan verbetering toe. De dakpannen hebben de maximale levensduur wel bereikt. Het kan nog 10 jaar goed gaan maar het kan ook fout gaan. We zijn druk bezig om de beste aanpak te bekijken. Sommige van ons willen zonnepanelen maar dan moet eerst het dak in orde zijn. We hebben inmiddels 1 offerte binnen maar we kijken nog naar andere opties. Actie: Frans en Elbert gaan zich daar mee bezig houden.
4. Het idee om een pleinfeest te organiseren wordt nieuw leven ingeblazen. Heel lang geleden was het laatste feest. Het heeft ook een sociale functie want veel bewoners kennen elkaar van gezicht maar niet van naam. Tegelijkertijd kunnen we de aanwezigen wederom attend maken op de site van onze Buurkracht. Streefdatum is 23 september. Actie: Marly.

Verder moeten we nog even kijken hoe we de kosten van materialen gaan verrekenen voor die bewoners die onze hulp vragen. Gemaakte kosten verhalen op de bewoner?
Stofmaskers: Jeroen Handschoenen: Marly Purspuit en overalls: Frans?
Bouwlamp: Ellen

Notulen: Elbert

Joost Joormann

Interessant: Langer comfortabel thuis in uw duurzaam huis.

http://www.limburg.nl/duurzaamthuis?utm_source=Nieuwsbrief+gemeente+Maastricht&utm_campaign=b0a0b1c70a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_07_28&utm_medium=email&utm_term=0_555d72d20f-b0a0b1c70a-75483885

Marly en Elbert den Boer

Beste Buren,
Diegene die niet aanwezig konden zijn op 11 juli tijdens het energiecafé kunnen nu een verslag lezen op de volgende site: https://www.thuisinmaastricht.nl/energiecafe-van-buurkracht-in-randwyck/
Inmiddels zijn Ellen en ik druk bezig om een oplossing te vinden voor het vochtprobleem. Ook ben ik zelf bezig om te kijken naar dakrenovatie. Ik hou jullie op de hoogte.

groetjes Elbert

Joost Joormann

Beste buren. Ik had beloofd de presentaties van afgelopen dinsdagavond op de website van Buurkracht te zetten. Zelfs met hulp van de deskundigen van Buurkracht is dat vooralsnog niet gelukt. Daarom voor nu een alternatief plan. Stuur me even een mailtje als je geïnteresseerd bent in de presentaties. Dan stuur ik je die per mail. Groet Joost email: joormann@gmail.com GSM: 06-21 28 54 22

Marly en Elbert den Boer

Hallo iedereen, leuk stukje op onze site alleen jammer dat Peter vergeten is. Ik wist niet dat Jeroen de vloer al had laten isoleren? Ik werd op 13 juli geïnterviewd maar er kloppen duidelijk een paar dingen niet. Ga overigens wel verder met onderzoeken. Ik wil eens kijken wat het kost om de daken te verbeteren. Hou jullie op de hoogte.

groetjes

Elbert

Joost Joormann

Affiche Buurtbijeenkomst

Image

Buurkracht foto 1
“Als we onze krachten bundelen, kunnen we ook scherpe offertes krijgen”
Jullie buurtteamLees meer over ons