Kosteloos energieadvies voor bewoners Plan-Oost. Profiteer ervan!

01 juni 2018

Wil je je woning verduurzamen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? De wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente helpen je graag op weg. Zo hielp Tonnie Kroeze, ook kartrekker van Buurkracht in zijn buurt Plan-Oost, al diverse buren belangeloos op weg met zijn deskundige advies. Dankzij zijn tips besparen Richard en Ans Kuipers bijvoorbeeld honderden euro’s per jaar op hun energierekening. Hoe kregen ze dat voor elkaar?

Buurkracht img 5048
Richard en Ans bij hun zonnepanelen

“Toen we vorig jaar onze jarenzeventigwoning in Plan-Oost kochten, moest er veel aan gebeuren”, vertelt Richard. “We kregen de tip om een wooncoach in te schakelen. Tonnie is vervolgens bij ons langsgekomen en heeft ons enorm geholpen. Hij adviseerde ons onder meer over energiebesparende maatregelen voor onze woning, maar liet ons ook stilstaan bij de toekomst. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren zodat we ook op latere leeftijd comfortabel kunnen blijven wonen?”

Flinke besparing

Op advies van Tonnie hebben Richard en Ans hun woning geïsoleerd, isolerend glas gezet en zonnepanelen op hun dak gelegd. Richard: “Ik werk zelf in de bouw, dus ik vond het leuk om zo veel mogelijk zelf te doen. Dat scheelde ook flink in de kosten.” Daarnaast koos het echtpaar voor vloerverwarming en ledverlichting. Ans: “De vloerverwarming is niet alleen energiezuinig, maar zorgt ook voor een aangenaam klimaat in huis.” Het echtpaar investeerde op aanraden van Tonnie ook in het nieuwe zonnepark De Groene Weuste aan de rand van Wierden.

Investering loont

Alle inspanning loont direct: het stroomverbruik ging al omlaag van 3000 naar 1300 kilowattuur per jaar en de verwachting is dat de meeste investeringen zich binnen vijf tot zeven jaar hebben terugverdiend. En dát werkt heel motiverend. Ans: “We denken er nu over om onze cv-ketel te vervangen door een hybride warmtepomp. Volgens Tonnie is het goed dat we daarmee gewacht hebben, want er zijn nu subsidies beschikbaar waarmee de pomp een stuk betaalbaarder wordt.”

Dankbaar voor alle hulp

Richard en Ans zijn heel dankbaar voor alle adviezen en hulp van Tonnie. “Er komt veel op je af bij een verbouwing en deskundige hulp is dan onmisbaar. Tonnie nam ons stap voor stap mee en heeft ons soms echt over de streep moeten trekken. Zijn adviezen hebben heel goed uitgepakt. We zijn erg tevreden over het resultaat en zouden zijn hulp iedereen aanraden.”

Vraag ook gratis advies aan

Wil je net als Richard en Ans ook profiteren van het deskundige en kosteloze advies van Tonnie Kroeze. Maak een afspraak via de buurtpagina op buurkracht.nl/plan-oost.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?