Op de hoogte blijven van de acties van jouw buurtgenoten? Meld je aan. Het is simpel, gratis en vrijblijvend.

56 buren

doen mee!

56 buren

doen mee!

Kom naar de inloop-informatieavond op woensdag 16 mei

Meerstad-Groningen wil naar 0 op de meter door zelf energie op te wekken. Samen met jou! Kijken we binnenkort naar onze eerste gezamenlijke windmolen? Of ligt er straks een zonnepark energie voor ons op te wekken? We zien je graag op woensdag 16 mei vanaf 19.30 tot 22.00 uur in samenwerkingsschool Meeroevers!

Berichten uit de buurt

Bekijk alle berichten

Stefan Haan

Wauw, al 51 buren hebben een acount hier op de Meerkracht-Buurkracht-pagina.

Ik ben wel benieuwd hoeveel van jullie met enige regelmaat naar jullie stroomverbruik kijken en of het het invloed heeft op je verbruik nu je via de slimme meter dit inzicht hebt.

Voor onszelf geldt dat het wekelijkse mailtje met "je energieverbruik van de afgelopen week" best motiverend werkt als er telkens staat dat we x procent minder dan de buurt verbruiken.

Stefan Haan

Warmtepompbijeenkomst op woensdag 25 januari

Inwoners van Meerstad wonen al energiezuinig. Bijna alle woningen in Meerstad zijn goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp. Toch gaat er bijvoorbeeld doordat de warmtepomp niet goed is afgesteld nog veel energie en geld verloren. Om buurtbewoners te informeren over hoe de warmtepomp precies werkt en eventueel nog zuiniger afgesteld kan worden, organiseert het buurtteam op 25 januari vanaf 20.00 uur een workshop warmtepomp in sws Meeroevers. Iedereen is van harte welkom.

Na afloop is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen of om een afspraak te maken met een expert die dan (tegen betaling) thuis langskomt om de installatie te bekijken. Aanmelden voor de workshop kan door hier een reactie te geven, of via een e-mailtje naar info@meerkracht.org

Buurkracht web meerkracht
“Als we een beetje ons best doen, kunnen we allemaal naar nul op de meter”
Jullie buurtteamLees meer over onsMail het buurtteam