Op de hoogte blijven van de acties van jouw buurtgenoten? Meld je aan. Het is simpel, gratis en vrijblijvend.

57 buren

doen mee!

57 buren

doen mee!

Welkom op de buurtpagina van Meerstad!

Meerstad groeit snel. Het is er ruim, groen, rustig en gezellig. En onze huizen zijn allemaal heel energiezuinig gebouwd. Goed geïsoleerd, en zonder gasaansluiting. Toch denken wij dat het nog duurzamer kan. Dat nul op de meter met een beetje inspanning voor heel Meerstad haalbaar is. Daar zetten wij ons graag voor in. En wij zijn Stefan Haan, Wendelin Wolters, Norbert Buiter, Mizzi van der Zijpp en Gerard Martinus. Samen vormen wij het buurtteam Meerkracht. Doe je mee?

 

Berichten uit de buurt

Bekijk alle berichten

Stefan Haan

Wauw, al 51 buren hebben een acount hier op de Meerkracht-Buurkracht-pagina.

Ik ben wel benieuwd hoeveel van jullie met enige regelmaat naar jullie stroomverbruik kijken en of het het invloed heeft op je verbruik nu je via de slimme meter dit inzicht hebt.

Voor onszelf geldt dat het wekelijkse mailtje met "je energieverbruik van de afgelopen week" best motiverend werkt als er telkens staat dat we x procent minder dan de buurt verbruiken.

Stefan Haan

Warmtepompbijeenkomst op woensdag 25 januari

Inwoners van Meerstad wonen al energiezuinig. Bijna alle woningen in Meerstad zijn goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp. Toch gaat er bijvoorbeeld doordat de warmtepomp niet goed is afgesteld nog veel energie en geld verloren. Om buurtbewoners te informeren over hoe de warmtepomp precies werkt en eventueel nog zuiniger afgesteld kan worden, organiseert het buurtteam op 25 januari vanaf 20.00 uur een workshop warmtepomp in sws Meeroevers. Iedereen is van harte welkom.

Na afloop is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen of om een afspraak te maken met een expert die dan (tegen betaling) thuis langskomt om de installatie te bekijken. Aanmelden voor de workshop kan door hier een reactie te geven, of via een e-mailtje naar info@meerkracht.org

Buurkracht web meerkracht
“Als we een beetje ons best doen, kunnen we allemaal naar nul op de meter”
Jullie buurtteamLees meer over onsMail het buurtteam