Op de hoogte blijven van de acties van jouw buurtgenoten? Meld je aan. Het is simpel, gratis en vrijblijvend.

86 buren

doen mee!

9.848 euro

per jaar bespaard

5 huishoudens

gecompenseerd voor hun CO2 uitstoot

49.242 kWh stroom

per jaar bespaard

86 buren

doen mee!

Versterken én verduurzamen

Om in Loppersum in de toekomst zo veilig mogelijk te kunnen blijven wonen, worden de komende jaren veel woningen versterkt of nieuw gebouwd. Dit is een ingrijpend project onder leiding van de Nationaal Coördinator Groningen (de NCG). Het project wordt in fases uitgevoerd en is inmiddels van start gegaan. Ook uw woning is waarschijnlijk al geïnspecteerd. 

De NCG wil niet alleen uw woning versterken, maar tegelijkertijd ook energiebesparende maatregelen uitvoeren tot een bedrag van € 7.000. Het gaat daarbij om het verduurzamen van uw woning, om op deze manier het energieverbruik te verlagen.

 

 

Berichten uit de buurt

Bekijk alle berichten

Albert Hebels

Wij hebben meegedaan met de energiescan en dat leverde een verrassend resultaat op. Ik had verwacht dat vloerisolatie veel zou besparen, maar de grootste besparing halen we uit gevelisolatie. Leuk dat we met de zonnepanelen van Lopec van energielabel G naar label F gaan en met gevelisolatie gaan we naar label C. We wachten eerst het versterkingsrapport af voordat we maatregelen nemen, Annette

Jan Frikken

Afgelopen dagen met de energiestekkers van Buurkracht het verbruik van een groot aantal apparaten gemeten. Het gebruik van de meeste apparaten viel mij mee. Alleen een oude, hoge diepvrieskast gebruikte meer dan het gemiddelde gebruik. Bijna 2 x zo veel, extra kosten Euro 50,-- per jaar. Nieuwe kopen kost ongeveer Euro 500,-- Conclusie: als ie stuk is kopen we wel een nieuwe. Zeer leerzaam en zeker aan te bevelen het ook te doen.

Buurkracht buurkracht loppersum6839rp
“Als we onze woningen toch gaan versterken, kunnen we meteen ook verduurzamen”
Jullie buurtteamLees meer over onsMail het buurtteam