Loppersum

“Als we onze woningen toch gaan versterken, kunnen we meteen ook verduurzamen”

Meld je ook aan

Loppersum

60 buurtbewoners doen al mee, jij ook?

In Loppersum zitten we boven op de gasbel. Dat brengt ons zorgen en problemen, maar het biedt ook kansen. Zo zitten we volop in het versterkingsprogramma en ondersteunt de provincie ons om energieneutraal te worden. Laten we van de nood een deugd maken en twee vliegen in één klap slaan. Bijvoorbeeld door niet alleen stalen balken in onze muren aan te brengen, maar meteen ook HR++-glas en glaswol. Wij, Ger van Dam, Helene Mantel en Henriëtte Wieringa willen verduurzaming van Loppersum in een stroomversnelling brengen. Wij werken hierbij nauw samen met LOPEC. Doe je mee?

Onze 4 acties

 • Een voordelige energiescan
 • Energiestekkers te leen tot 31 december 2017! Ontdek uw verbruik.
 • Gratis gebruik van warmtecamera om warmtelekken op te sporen
 • Informatie over koken met inductie of elektrisch koken
 • 0
  ,-
  euro per jaar bespaard
 • 0
  kWh per jaar aan stroom bespaard
 • 0
  huishoudens per jaar gecompenseerd voor hun CO2-uitstoot

Uitleg besparingscijfers Loppersum

Resultaten Postcoderoosproject
Inwoners van Loppersum die geen geschikt dak hadden voor zonnepanelen konden via een postcoderoosproject gebruik maken van zonnepanelen op de loods van Rietdekkersbedrijf Berkhout & Co mits hun postcode in het aangegeven gebied viel. Totaal zijn er 198 zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 54.000 Wattpiek. 24 huishoudens in Loppersum profiteren van de opgewekte stroom van deze panelen. Samen besparen we al heel wat op onze energierekening en dragen we bij aan het milieu. Lees hoe we deze cijfers berekenen.

Buurkracht zonnepanelen

Kan ik meedoen met Buurkracht?

Kijk hier of jouw buurt al meedoet of meld je aan bij je buurt.
Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?