Berichten in deze buurt

Daan Damhuis

Kun je ook deze energie meters toevoegen aan domotica systemen?

Hermen Pen

Hallo buurtgenoten, ik zou graag in contact komen met mensen die hun vloer hebben laten isoleren met thermokussens (Tonzon, Isobooster, ed). Omdat we vloerverwarming hebben zijn we dit ook van plan, en we hebben diverse offertes laten maken. De verschillen zijn groot in prijs, aanpak en 'beloofde' besparing. Dus ik ben benieuwd wat in de wijk de ervaringen zijn voor vergelijkbare woningen.

Maartje Huibers

Dag buurtmensen, ik heb een identieke vraag als H. Pen op 25 jan j.l. Ik zelf woon hier 4 maanden en heb een offerte gevraagd bij Nederland Isoleert: meerlaagse thermische isolatiefolie. Ik vraag me af wat kwalitatief beter is: Tonnon of de isolatiefolie? Ik begrijp dat jullie bezig zijn met een actie op te zetten? Graag verneem ik de ontwikkelingen hiervan. Mvg Maartje

Rob Borgsteijn

Hi Herman,
Lex en ik hebben TAKKENKAMP (v/h Feenstra) uitgenodigd om hun offerte voor buurtgenoten te bespreken. Als dat gesprek heeft plaats gevonden willen wij graag jouw offertes met die van TAKKENKAMP vergelijken. De resultaten van bewoners die eerder isolatie hebben aan laten brengen zal ik (uiteraard anoniem) jou persoonlijk a.s.a.p. toesturen.

Daan Damhuis

Goedemorgen allemaal,

Heeft er iemand verstand van thermostaten / gasverbruik? We merken dat ons huis ruim meer dan het gemiddelde verbruikt aan gas als we de verwarming aan hebben staan. Daarnaast als we stoken, lijkt het huis een stuk warmer dan de thermostaat aangeeft.

Met vriendelijke groet,
Daan Damhuis (182)

Rob Borgsteijn

Hi Hans,
In het verhaal van Lex ontbreekt nog dat het een gesloten ‘inzethaard’ betreft.
Het moge duidelijk zijn dat een openhaard een verlies van 80% heeft. Een inzethaard echter een verlies van 20%. Pelletkorrels worden gemaakt van houtafval en kunnen zelfs in eigen land gemaakt worden. Het versjouwen van pelletkorrels als ook van boomstammen kost veel energie. Maar ook olie oppompen en het naar boven halen van kolen gaat niet zonder extra energie gepaard. Ook hiervoor wordt ‘onnodig’ CO2 in de atmosfeer ‘gepompt’.
Een pelletkachel is weliswaar een uitkomst om energie te besparen maar het oog wil ook wat. Het moet ook een beetje bij het interieur passen. Zelf zouden we de schoorsteen in de kamer en op balkon moeten slopen. Dit houdt in dat de wanden, de vloer en het plafond opnieuw moeten worden bewerkt en ook tegen de muur op het balkon zal de nodige sporen van een open haard zichtbaar zijn.
Kortom: niet in ieder huis is een pelletkachel een uitkomst. Dus is een korf in de inzethaard misschien een uitkomst. Lex zal binnenkort met zijn bevindingen naar buiten komen.

Lex van Rheenen

Vorig jaar heb ik een project aangemaakt om via Enelogic de verbruikscijfers binnen Klein Brabant met elkaar te vergelijken. Helaas hebben naast onze buurtbegeleider Jos alleen Rob en ik plus nog één bewoner zich als "vriend" aangemeld en kunnen zijn globaal hun verbruik met elkaar vergelijken. Ik weet dat er nog meer mensen gebruik maken van Enelogic en wil hen oproepen zich als nog als vriend aan te melden. Zo krijgt ieder een beter beeld hoe hij/zij scoort t.o.v. de anderen.

Image

Lex van Rheenen

We hebben het vorig jaar al aangegeven: we maken even pas op de plaats om te kijken wat er in het kader van de belastingverlaging naar een eventuele subsidiepot duurzame energie gaat. Welnu, dit is nu bekend. De subsie gaan naar zonneboiler, palletkachels of warmtepompen. Zie het artikel hieronder. Ook als je een van deze installaties in de laatste 3 maanden van 2015 hebt geïnstalleerd, kunj je in aanmerking komen voor subsidie.
Overweeg je een palletkachel of zonneboiler aan te schaffen. Laat het ons, Rob en Lex weten, dan gaan we met jou aan de slag.

Sinds 4 januari 2016 kunt u subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze subsidie is voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Sinds 1 januari 2016 geldt de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De regeling subsidieert de investering in bepaalde apparaten die duurzame energie produceren. U kunt voor de volgende subsidiebedragen in aanmerking komen:

Warmtepomp: vanaf € 500;
Zonneboiler: vanaf € 500;
Biomassaketel: vanaf € 3.200;
Pelletkachel: vanaf € 500.

Het exacte subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie.