Op de hoogte blijven van de acties van jouw buurtgenoten? Meld je aan. Het is simpel, gratis en vrijblijvend.

39 buren

doen mee!

812 euro

per jaar bespaard

0 huishoudens

gecompenseerd voor hun CO2 uitstoot

2.262 kWh stroom

per jaar bespaard

570 m3 gas

per jaar bespaard

39 buren

doen mee!

812 euro

per jaar bespaard

Berichten uit de buurt

Bekijk alle berichten

Coraline Vester

Hallo allemaal,
Ik ben lid van het Buurkracht team Diepenveen-Oost

Image

Coraline Vester

We gaan de kruipruimte zelf isoleren met PS chips, kosten ca 600 euro/woning voor ca 60m2
PS Chips zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in een natte, vochtige of koude kruipruimte. Ik heb voorkeur voor Chips t.o.v. PS parels omdat chips niet zo statisch zijn als parels. De chips vallen van je af als je er doorheen bent gegaan, van de PS parels wordt je een “sneeuwman”.

Hoe het werkt:
De chips in een laag van 20cm isoleert de koude bodem van de lucht in de kruipruimte > de lucht in kruipruimte wordt warmer > Het vocht in de lucht in de kruipruimte condenseert door de chips op de koudere bodem > de kruipruimte wordt droger.
Dit is een heel mooi proces dat zorgt dat de vloer vlak aan de bovenzijde graden warmer wordt. (mits de ventilatie van de kruipruimte wordt geminimaliseerd) Dat is comfortabel, en het bespaart in stookkosten. Hoeveel het exact bespaart is lastig aan te geven, maar ook mensen met vloerverwarming zullen het merken in de stookkosten.
Toen ik (Coraline) afgelopen vrijdag 21 oktober onder onze vloer was, voelde de bodem al weer vochtig en er liep een slak over het ps schuim aan de onderzijde van de vloer. Dat moet dus voorbij zijn als we de vloer isoleren.
BEREIKBAARHEID VAN DE KRUIPRUIMTE
Ik constateerde toen ik onder de vloer was dat ik niet alle delen van de kruipruimte kan bereiken, er zit een riolering voor een kruipgat, dus ik kan tot mijn spijt niet overal bij. Ook heb ik, gek genoeg, geen kruipruimte ventilatie kunnen ontdekken onder de vloer, terwijl de roosters buiten wel te zien zijn. Maar misschien heb ik niet goed gekeken?
Als je wilt meld je dan aan voor November 2016 Bij Coraline Vester.

Image

Buurkracht diepveenoost1
“Er is nog genoeg te doen aan energiebesparing. Waarom wachten?”
Jullie buurtteamLees meer over onsMail het buurtteam