Op de hoogte blijven van de acties van jouw buurtgenoten? Meld je aan. Het is simpel, gratis en vrijblijvend.

133 buren

doen mee!

989 euro

per jaar bespaard

1 huishoudens

gecompenseerd voor hun CO2 uitstoot

3.601 kWh stroom

per jaar bespaard

426 m3 gas

per jaar bespaard

133 buren

doen mee!

Berichten uit de buurt

Bekijk alle berichten

Ger Pepels

Zonnekracht centrale (bs) Armhoefse Akkers

De wereld, en ook Nederland, staat voor een enorme uitdaging: we moeten met zijn allen in korte tijd de omslag maken naar hernieuwbare energie (zoals zonne- en windenergie) als basis voor onze energievoorziening. De daken van huizen en gebouwen zijn hier bij uitstek geschikt voor. In de buurt zijn al vele zonnepanelen te zien op de daken van huizen van buurtgenoten.

Echter niet alle huizen zijn geschikt en niet iedereen beschikt over de financiële middelen om zonnepanelen aan te schaffen. Wellicht vinden sommige mensen het ook nog een hoop gedoe. Het buurkrachtterm Armhoefse Akkers heeft het initiatief genomen om met bs Armhoefse Akkers te verkennen of het mogelijk is om een postcoderoos project te realiseren en zo de eerste coöperatieve zonnekracht centrale in onze buurt te realiseren.

Het onderzoek vordert gestaag. In de samenwerking met de basisschool ontstaan mogelijkheden om duurzaamheid en zonne-energie direct te verbinden aan het onderwijs. Leerlingen (en hun ouders) kunnen direct bij deze uitdaging voor hun toekomst betrokken raken.

We willen onderzoeken wie belangstelling heeft om één of enkele panelen aan te schaffen, hoe de basisschool en de leerlingen zo optimaal mogelijk betrokken kunnen worden. Ook willen we verkennen hoe buurtgenoten die slechts belangstelling hebben voor een enkel of zelfs een deel van een zonnepaneel kunnen meedoen.

Heb je daarover ideeën of heb je inspiratie om hierover mee te denken, laat het weten: mail het buurtteam op deze site

Image

Arno Vermeer

Hallo Hein, bedankt voor je mail. Bij deze meld ik me aan voor de energiemeter. Hoor graag van je. Groet, Arno

Buurkracht web def 2
“We kunnen er samen aan bijdragen dat we geen Tilburg aan Zee worden”
Jullie buurtteamLees meer over onsMail het buurtteam