burenacties met extraatjes in de buurkracht-app

De oplettende gebruiker van de buurkracht-app was het al opgevallen: sinds eind maart hebben we een wisselende burenacties met een extraatje in de in de buurkracht-app. Zo was het idee voor Pasen: ga op eierenjacht in je buurt! Krijg je van ons een kleurplaat erbij. Wat dacht je te doen op Bellenblaasdag? Samen bellenblazen natuurlijk. Sturen wij je de bellenblaas toe.

We merkten namelijk dat mensen behoefte hadden aan een verzetje, tussen al dat coronanieuws door. Aan iets leuks om zich heen, aan wat ontspanning. Hoe leuk is het dan om iets met je buren te doen? Vrolijke dingen met voldoende afstand?

 

samen bloemen zaaien

Op 22 april was het Nationale Zaaidag. En veel mensen bleken zin te hebben om samen met hun buren bloemen te zaaien. Om hun buurt nog kleuriger, fleuriger en gezelliger te maken. Iedereen die vijf buren wist te verzamelen, kreeg 10 zakjes zaadjes toegestuurd voor een vrolijke bonte mix van biologische bloemen. Hendrik, een van de deelnemers:

“Leuk initiatief hoor, er zijn genoeg plekjes in onze omgeving waar we wat van die zaden in kunnen harken!”

Je kunt deze actie nog steeds starten en als je lekker wat buren hebt verzameld, krijg je nog altijd de zakjes met zaadjes toegestuurd. Zolang de voorraad strekt!

de huizen in de straat versieren op Koningsdag

Op 27 april was het Koningsdag. En niet zomaar een Koningsdag. Het was er een zonder koning op bezoek in het land, vrijmarkten en feestjes zoals we ze graag vieren. Maar je huis of straat versieren? Dat kon wel. En er waren genoeg mensen die dat plan serieus namen. Buurkracht stuurde oranje slingers naar iedereen die een aantal buren wist te verzamelen in de buurkracht-app en dat leverde een paar mooie straten op. Initiatiefneemster Elise:

“Bij ons liep het storm. Samen met de verschillende buren hebben we de straten in het dorp feestelijk versierd. En door Buurkracht toch nog een beetje het oranje gevoel gehad!”

samen bellenblazen

Misschien wist je het al, maar we hebben een Nationale Bellenblaasdag. Op 10 mei. De lagere scholen waren nog gesloten, dus veel ouders en kids waren wel in voor iets gezelligs. Zo ook in Naarden bijvoorbeeld, wat vrolijk geblaas en gespetter opleverde. Initiatiefneemster Marije:

“Ik had 16 bellenblaasflesjes mee én extra sop gemaakt, en alles was helemaal op. Was heel leuk.”

Ook deze actie kun je nog steeds starten, verzamel wat buren en je krijgt bellenblaas thuisbezorgd. Zolang de voorraad strekt!

ideeën? deel ze met ons!

Heb jij een leuk idee om samen met je buren uit te voeren? En heb je een extraatje in gedachten dat Buurkracht wel voor de buurt kan verzorgen? Laat het ons weten! En wie weet staat jouw idee straks wel in de buurkracht-app voor alle buren in Nederland om hun buurt leuker, mooier en gezelliger meer te maken!

Delen: