buren dichter bij elkaar brengen

 

“we kunnen zo veel meer voor onze buren doen”

buren helpen buren

Hij kwam op het idee toen een buurvrouw van 50 meter verderop, vlak voordat ze naar een verzorgingshuis ging, vertelde dat ze eenzaam was. “Dat vond ik heel erg om te horen”, vertelt Tomas. “Wij veegden weleens haar stoepje schoon en dachten eigenlijk dat ze regelmatig bezoek kreeg van kinderen en kleinkinderen. Blijkbaar dus niet. Zo zijn er waarschijnlijk veel meer mensen in de buurt die behoefte hebben aan meer aanspraak of hulp kunnen gebruiken.”

 

“hiermee probeer ik buren dichter bij elkaar te brengen”

 

De bereidheid om buren te helpen is groot in Heiloo, weet Tomas. “In deze buurt wonen relatief veel ouderen. Als die iets nodig hebben, staan hun naaste buren altijd wel klaar. Mooi dat dat zo is, maar als die buren toevallig als vangnet even niet beschikbaar zijn, zou je willen dat er óók hulp was. Met Buren helpen Buren probeer ik buren dichter bij elkaar te brengen. Om bijvoorbeeld samen koffie te drinken, een wandeling te maken of een spelletje te doen.”

 

“mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen”

 

Om het vrijwilligersinitiatief naar een hoger plan te tillen, zoekt Tomas de samenwerking met Buurtzorg. “Wat ik merk is dat mensen het moeilijk vinden om hulp te vragen. Het vertrouwen moet groeien. Samen met Buurtzorg hopen we daar een impuls aan te geven. En intussen kan iedereen uit de buurt die graag gezelschap krijgt, iets nodig heeft of het leven van een buur een beetje plezieriger wil maken, zich aansluiten. Graag zelfs: mail mij gerust.”

Delen: