Selecteer een pagina

actie Allemaal Buren

word buren van iedereen in Nederland

Nederland zit op slot. Veel mensen kunnen niet meer op bezoek bij hun familie of vrienden. Ze kunnen hun dierbaren niet goed meer helpen. Als buur van die dierbaren kun jij dat wel. En jouw buren ook. De hond uitlaten, medicijnen halen, boodschappen doen. Neem het over. Gebruik je buurkracht en help mee met de actie Allemaal Buren. Zo worden we in Nederland allemaal buren van elkaar.

actie allemaal buren

herken je dit?

Maaike gaat gewoonlijk elke week langs bij haar bejaarde moeder. Maar dat kan nu niet meer, want ze woont te ver weg. Jij woont toevallig naast haar moeder en houdt graag een oogje in het zeil. Hoe fijn zou het zijn als je dit Maaike kon laten weten? En hoe fijn zou het zijn als Maaike wist dat ze je dit kon vragen?

Johan wil zijn oude vriend Jacob graag verrassen. Maar hij woont niet in de buurt. Jij woont tegenover Jacob en jouw kinderen zijn dol op krijten op straat. Wat zou het leuk zijn als jouw kids een straattekening voor Jacob konden maken, uit naam van Johan? Kon Johan het je maar vragen!

Dat kan! Start een Allemaal Burenactie in de buurkracht-app. Daarmee laat je de Maaike’s en Johan’s in Nederland weten: ik wil je helpen!

 

hoe werkt het? hulp aanbieden

Wil jij je buurkracht inzetten voor mensen die niet meer bij hun familie of vrienden op bezoek kunnen? Zodat je hun dierbaren, die bij jou in de buurt wonen, kunt helpen? Start dan nu jouw eigen Allemaal Burenactie.

  • Download de app en start je eigen Allemaal Burenactie
  • Zet je notificaties aan, dan krijg je een melding als er berichten zijn.
  • Nodig je buren uit om mee te doen.
  • Deel deze webpagina en roep je familie en vrienden op om deze actie zelf ook te starten in hun buurt.

Wij zetten alle Allemaal Burenacties op deze pagina in de lijst hieronder, zodat iedereen in Nederland kan zien of er een Allemaal Burenactie loopt in de buurt van hun familie of vrienden.

En misschien nog handig om te weten, op de support pagina zie je precies hoe de app werkt.

 

deze buurten in Nederland doen al mee

Op zoek naar hulp? Zo kun je die vragen:

  • Open de provincie waar jij hulp zoekt.
  • Klik op de link van de gemeente waar jij hulp zoekt.
  • Klik op de knop ‘doe mee’.
  • Registreer je als je nog geen account hebt.
  • Stel daarna je vraag via de knop ‘stuur een bericht’ in het groepsgesprek van de Anderhalve Meter actie.

 

krijg er in een klap 17,4 miljoen nieuwe buren bij

Deel deze actie met iedereen die je kent. Zodat we straks allemaal 17,4 miljoen buren hebben die elkaar helpen en een beetje op elkaar letten. #allemaalburen #gebruikjebuurkracht

Delen: