Wil jij je buurkracht gebruiken?

verduurzaam nu samen met je buren!

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. Wij helpen jou om samen met je buren de buurt mooier, groener, beter of duurzamer te maken. Verbuurzamen noemen we dat! Al in ruim 600 buurten hebben we bewoners ondersteund die met elkaar in actie zijn gekomen.

Wil jij ook samen met je buren aan de slag om de huizen in jouw buurt beter te verduurzamen? Lees hier meer informatie, kom naar één van onze informatieavonden of laat je gegevens achter zodat we contact met je op kunnen nemen.

cadeautje aan de buurt

Buurkracht is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. We slaan een brug tussen de gemeente en buurtbewoners als het gaat om verduurzamen. Verandering moet van onderop komen, vinden wij. En daarom helpen we actieve buurtbewoners zich te organiseren en mooie verduurzamende acties op poten te zetten.

Buurkracht maakt onderdeel uit van de Participatiecoalitie. Om de afspraken uit het Klimaatakkoord te kunnen realiseren, hebben de partijen van de Participatiecoalitie een samenwerkingsovereenkomst getekend met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken. Dit heeft in het volgende geresulteerd: Buurkracht mag in 2023 75 energiebesparende buurtaanpakken volbrengen. Kortom, een cadeautje aan de buurt! Lees hier meer over in dit nieuwsartikel.

gratis ondersteuning

En daarom mogen wij jou gratis ondersteuning bieden. Wat houdt dit in? Samen met een aantal eerste actieve buren (initiatiefnemers) zoeken we naar meer buurtgenoten die zich willen inzetten voor het verduurzamen van de buurt. We vormen een buurtteam. In het buurtteam regel je in een aantal stappen binnen een paar weken een mooie verduurzamende inkoopactie voor jou en je buurtgenoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen of isolatiemaatregelen.

Vanuit ons krijg je advies, hulp van een persoonlijke buurtbegeleider en toegang tot allerlei handige communicatiemiddelen waarmee je de buurt kunt bereiken. Daarnaast wordt niet van jullie verwacht alle technische kennis in huis te hebben. Hiervoor mogen jullie een onafhankelijk technisch onderzoeksbureau in de arm nemen.

doe je mee?

Lijkt dit je wel wat? Dan zijn er verschillende mogelijkheden!

Staat jouw buurt in de lijst hieronder? Meld je dan aan voor de informatieavond. Op deze avond lichten we onze werkwijze toe en kijken we samen waar de kansen liggen in jullie buurt.

Gemeente > link naar aanmeldpagina
Gemeente > link naar aanmeldpagina
Gemeente > link naar aanmeldpagina

we nemen contact op

Maar ook als jouw buurt er (nog) niet tussenstaat, mogen we jullie dit cadeau geven. Er zijn namelijk nog aanpakken beschikbaar, maar er geldt wel op=op. Meld je hieronder aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

75 aanpakken

wat is Buurkracht?

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief. Ons doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen bij het verbeteren van de buurt. Buurkracht is onafhankelijk, heeft geen commerciële doelstellingen en maakt geen winst. Gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties zien de kracht van buren en werken steeds vaker met ons samen. Buurkracht heeft diverse programma’s ontwikkeld die aansluiten bij actuele vraagstukken waarbij burgerparticipatie een belangrijke rol speelt. Zo vormt de bewezen Buurkrachtmethode, waarbij buren onder onze begeleiding in teams aan de slag gaan de basis voor onze projecten om buurten duurzamer te maken. Sinds 2013 heeft Buurkracht op deze manier al meer dan 600 buurten ondersteund. Buurkracht is een van de vijf partijen die samen de Participatiecoalitie vormen en gaat in opdracht van de ministeries BZK en EZK 75 nieuwe buurtinitiatieven voor energiemaatregelen starten en ondersteunen dit jaar.