Proeftuinen: aardgasvrije wijken met bijdrage van het rijk

 

Het Rijk stelt weer een financiële bijdrage beschikbaar voor Proeftuinen aardgasvrije wijken. Wij helpen u graag bij de aanvraag hiervan en begeleiden na de toekenning onze beproefde Aardgasvrijaanpak in uw gemeente.

 

Hoe wij uw gemeente helpen

Samenwerken met Buurkracht levert u een grote meetbare CO2-reductie met financiële bijdrage van het Rijk:

  • U krijgt onze hulp bij de aanvraag voor de Proeftuinen.
  • Na toekenning voeren we onze Aardgasvrijaanpak uit in samenwerking met uw gemeente en de gekozen proeftuinwijk.
  • Het resultaat is een mede door bewoners opgesteld Wijkplan voor een aardgasvrije wijk.
  • U ontvangt een rapportage met daarin een overzicht van alle resultaten.

Zo draagt u concreet bij aan de landelijke energieopgave én u mag rekenen op meer burgerparticipatie en cohesie in de de wijk.

“Steeds meer gemeenten schakelen ons in om samen met wijkbewoners een breed gedragen wijkplan te ontwikkelen. Zo helpen we gemeenten de participatiegraad bij de energie- en warmtetransitie stap voor stap te verhogen.”

 

De Aardgasvrijaanpak van Buurkracht

De Aardgasvrijaanpak van Buurkracht is een zeer succesvolle methode waarmee u in korte tijd groot bewustzijn over aardgasvrij opbouwt onder de wijkbewoners, terwijl een omvangrijke groep bewoners actief meedoet. Buurkracht is al aan de slag in onder andere Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam, Heerhugowaard, Deventer en Lelystad.

 

Het wijkplan: voor en door bewoners

Het wijkplan beschrijft hoe huiseigenaren zich kunnen voorbereiden op een aardgasvrije woning en neemt meteen de openbare ruimte mee. In Den Bosch leverde de wijk Buitenpepers onlangs met groot enthousiasme het eerste door de bewoners opgestelde Wijkplan Aardgasvrij van Nederland op.

 

Contact

Wilt u meer weten over hoe Buurkracht u kan helpen bij de aanvraag van de financiële bijdrage van het Rijk en uitvoering van de Aardgasvrijaanpak, neemt u dan contact op met Victor Stecher via victor@buurkracht.nl of 088 857 22 00.