3 herfstideeën om in je eigen buurt te doen

 

De herfst, een koude en ongezellige periode? Zelfs nu de truien weer aan mogen en het vroeg donker wordt, is er genoeg leuks te doen. Binnen én buiten!

Herfstpracht

Leef je uit met pompoenen en andere herfstpracht uit je eigen tuin, het park of het bos in de buurt. Geen inspiratie? Een korte blik op internet en je bent zo op weg (en voordat je het weet, niet meer te stoppen!). Snijd de mooiste figuren uit pompoenen, maak creatieve herfststukken en stel ze tentoon bij de voordeur, naast de brievenbus of in de voortuin. Complimenten gegarandeerd! Extra tip: van die pompoenen maak je de heerlijkste soep. Je buur wil vast ook wel een kom!

krijten op de stoep fleurig en gezellig

bol in de grond!

Iets waar je niet direct aan denkt, nu je het liefste binnen bij de verwarming of haard zit, maar het is nu hét moment om bollen in de grond te stoppen. Dus pak nu dat droge moment en geniet in het vroege voorjaar van de prachtigste narcissen, krokussen en tulpen. En heb je wat bollen over? Geef ze een plekje in het gemeenteplantsoen of boomspiegel voor je deur. Gevalletje van kleine moeite, groot plezier voor jou en je buur!

laat de jingle bells maar komen

Kerst duurt nog wel even, maar toch hebben veel mensen nu al de kerstkriebels en zijn de eerste kerstbomen- en accessoires al gekocht. Niet zo gek, want vanwege corona en alle daarbij komende gevolgen hebben we meer dan ooit zin in wat gezelligheid. Nu kun je natuurlijk binnen de boel opleuken (altijd een goed idee!). Je kan ook buiten flink uitpakken en je buren en de hele straat laten meegenieten! Van verlichte kerstmannen en rendieren tot heuse lichtshows American style.

Delen: