10 top ideeën voor Burendag

 

Burendag is dé dag om elkaar als buren te ontmoeten en samen leuke dingen te doen. Wil jij ook iets leuks voor je straat of buurt regelen, op of rond zaterdag 26 september? Hier hebben we alvast wat mooie ideeën voor je. Voor gezellig buiten op veilige afstand of voor online als dat beter is.

1. speciale actie: bakkie met je buren op Burendag

De afgelopen periode heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk en prettig een goede buur is. Reden genoeg om af en toe een bakkie met de buren te doen. Verzamel een klein groepje buren en je krijgt van ons echte originele buurkrachtmokken cadeau.

Lees er meer over of start de actie in de buurkracht-app.

 

2. hindernisbaan voor de kids

Neem wat stoepkrijt, een paar pionnen en laat je fantasie het werk doen. Een sticker als beloning doet wonderen. Meer tips voor spelletjes voor de deur vind je in het draaiboek Spelletjesdag van Burendag. Of start de actie in de buurkracht-app.

3. buurtbingo

Kies een leuke spelleider, download de bingokaarten en nodig iedereen uit om erbij te zijn, met voldoende afstand of online! Bekijk dit handige draaiboek voor een Buurtbingo van Burendag en je hebt het zo voor elkaar. Of start de actie in de buurkracht-app.

 

4. sporten met de buren

Hoe leuk is dat … Op het veldje om de hoek of in de speeltuin samen sporten. Er is altijd wel iemand in de buurt die de oefeningen kan geven. Of spreek een (wekelijks) loopmomentje met elkaar af.

 

5. wandelrondje door de buurt

Spreek met elkaar af om rond borreltijd naar buiten te gaan. Neem je eigen drankje of hapje mee en kijk wie er nog meer buiten is. Wandel een rondje door de buurt en maak overal een praatje.

6. straatfeest

Ongetwijfeld de meest populaire manier om Burendag te vieren. Ideaal om samen te regelen én samen van de drankjes en hapjes te genieten.

7. buurtontbijtje

De dag goed beginnen? Eet een beschuitje (of iets anders) met je buren op straat en beantwoordt allemaal de volgende vraag: je kunt mij ’s nachts wakker maken voor…

 

8. jeu de boules

Nee, dit is niet alleen voor de ouderen onder ons, tegenwoordig is jeu de boules heel populair. Kies een stevige onverharde ondergrond en je buurtcompetitie is zo geregeld.

9. straat opfleuren

Kan de straat wel wat aandacht gebruiken? Denk eens aan plantenbakken of wat kleur op de stoeptegels. Met een klein beetje voorbereiding heb je hier jarenlang plezier van.

 

10. samen muziek maken

Je zult versteld staan. De buurman op de hoek blijkt leuk piano te spelen en de zoon op nummer 34 speelt drums (dat wist iedereen natuurlijk al). Je hebt zo een bandje bij elkaar.

Geïnspireerd geraakt en wil je aan de slag? Lees dan ook de tips voor een geslaagde buurtactiviteit van een paar doorgewinterde buren die altijd wel iets regelen.

Wil je niet zelf iets regelen, maar meedoen met de acties die er in jouw buurt georganiseerd worden? Kijk dan op burendag.nl en zie wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is! Of wil juist vaker iets leuks doen met je buren? Bekijk dan het Betrokken Buurt Boekje van het Oranje Fonds, om ook op andere momenten iets goeds te doen voor elkaar en de buurt.

Delen: